Čez noč v elitni druščini

Za primorsko rokometašico Leo Krajnc so zelo pestri tedni. Takoj po vrnitvi z evropskega prvenstva v Franciji je izvedela za šokantno novico - njen klub iz Zagorja ob Savi je neslavno bankrotiral. Na srečo se ji je čez noč ponudila mikavna priložnost za nastop v elitni evropski klubski druščini.

Lea Krajnc (z žogo) je rokometno pot začela v nekdanjem RK 
Piran. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Lea Krajnc (z žogo) je rokometno pot začela v nekdanjem RK Piran. Foto: Tomaž Primožič/FPA

SEČOVLJE > Slovensko rokometno javnost je sredi decembra razžalostila novica o izstopu Rokometnega kluba Zagorje iz prvoligaškega tekmovanja. Manj kot tri leta po osvojenem državnem naslovu so v Zagorju ob Savi na neslaven način sklenili zgodbo članske ekipe in številne rokometašice so se znašle v nezavidljivem položaju. “Dobro se zavedam, da ima večina slovenskih športnih društev finančne težave, vendar takšnega scenarija nisem pričakovala. Po izvolitvi novega vodstva kluba je bilo pričakovati, da se bo stanje izboljšalo, a nas je presekala novica o izstopu iz lige. Počutila sem se grozno, saj sem naenkrat ostala brez kluba, pod vprašajem pa se je znašlo nadaljevanje moje kariere. Tega ne privoščim nobenemu športniku,” se svojih zadnjih dni v Zagorju spominja Lea Krajnc.

Le dan po neprijetni novici je 25-letnica prejela telefonski klic trenerja ljubljanskega Krima Uroša Bregarja. Ponudil ji je pogodbo do konca sezone z možnostjo podaljšanja, ki jo je podpisala brez večjih pomislekov. Zunanja igralka, ki se dobro znajde tudi na položaju krožne napadalke, se tako čez noč lahko veseli svojega prvega nastopa v ligi prvakinj: “Vem, da bo zelo naporno, tako psihično kot fizično. Nastopa v najmočnejšem klubskem tekmovanju sem si lahko le želela.”

Lea Krajnc

rokometašica Krima

“Nastopa v najmočnejšem klubskem tekmovanju sem si lahko le želela.”

Priprave na ligo prvakinj

Ljubljančanke so si jeseni zagotovile preboj v drugi del lige prvakinj in prvi tedni novega koledarskega leta so namenjeni pripravam na obračun z norveškim Vipers Kristiansandom, ki bo na sporedu 26. januarja na Kodeljevem. Sledile bodo še tekme s CSM Bukarešto in madžarskim FTC-Rail Cargom. Krajnčeva je v dresu Krima že odigrala tekmi regionalne lige proti črnogorski Budućnosti, tako da je že lahko vsaj približno okusila, kaj jo čaka v prihodnjem obdobju. “Budućnost že vrsto let sodi med najboljše evropske ekipe in ti tekmi sta nam služili kot odlična priprava za nadaljevanje sezone, ker se želimo predstaviti v najboljši luči. Motiv ni vprašljiv in prepričana sem, da bomo iz tekme v tekmo napredovale. Sicer nas tepejo poškodbe, kar se pozna pri številu igralk na treningih, a to ne pomeni, da ne treniramo kvalitetno. Igralke smo brez pritoževanja pripravljene zaigrati na vsakem igralnem položaju, ki nam ga določi trener. Tudi v dresu turškega Zagnossporja sem igrala v evropskem pokalu, vendar je pri Krimu vse skupaj na precej višji ravni,” je pojasnila slovenska reprezentantka.

Vse za nov nastop na SP

Nedavno odmevno zmago proti aktualnim olimpijskih prvakinjam iz Rusije na evropskem prvenstvu v francoskem Nancyju je spremljala s tribun, a veselje zaradi tega ni bilo nič manjše. “Tekma proti Rusiji je bila fenomenalna, priložnost za napredovanje pa smo zapravile na prvi tekmi proti Črni gori. Zmaga proti Rusiji bo zagotovo odlična spodbuda za nadaljnje reprezentančne akcije. Že junija nas čaka spopad z Makedonijo za nastop na naslednjem svetovnem prvenstvu. Do takrat bo preteklo še kar nekaj vode, a si vsekakor želim nastopiti tudi na tem tekmovanju. Šele ko zaigraš na tako visoki ravni, lahko spoznaš, kje so tvoji limiti,” je poudarila bodoča magistra biopsihologije. Ob uspešnem usklajevanju športne in akademske kariere želi tudi v prihodnjih sezonah igrati rokomet na najvišji ravni.


Najbolj brano