Malo sprememb, a bolj zanesljivi

Za nogometaši Vitanesta Bilj je teden dni priprav na spomladanski del sezone. Sprememb v prestopnem roku bo malo, nekaj pa vendarle.

Biljenci (v črno-belih dresih) bodo pomlad poskušali začeti tako uspešno, kot so končali jesen. Foto: Andrej Rijavec
Biljenci (v črno-belih dresih) bodo pomlad poskušali začeti tako uspešno, kot so končali jesen. Foto: Andrej Rijavec

BILJE > Čeprav je časovni razpon za morebitne rošade v zimskem tekmovalnem premoru širši kot v preteklih letih, so pri drugoligaških novincih že po koncu jesenskega dela poudarjali, da občutnih sprememb v igralskem kadru ne bo. Ena poteza je bila že vnaprej načrtovana. V prestopnem roku so jo le izpeljali in registrirali nigerijskega napadalca Mathiasa Oyewusija, ki bo ekipi gotovo prinesel novo razsežnost v napadu, biljenski privrženci pa se nadejajo tudi bolj otipljivega strelskega učinka.

Jeseni so do zmag praviloma prišli s preverjenim receptom, strnili so vrste v obrambi, v napadu pa je za točke zadostovala že ena žoga v mreži tekmeca. Rezultatski Izkupiček je bil naposled prav spodoben. Biljenci po 17. krogih zasedajo 12. mesto, a razlike v spodnjem delu lestvice so majhne, vrnitev v nemirne vode boja za obstanek pa je možnost, ki je ne gre nikdar vnaprej izključiti.

“Verjamem, da smo se v prvem delu jeseni otresli pričakovanih prilagoditvenih slabosti in posvojili potrebno stanovitnost, ki bo osnova za želeni rezultat tudi v spomladanskem delu sezone. Pripravljalno obdobje ponuja dovolj časa in prijateljskih tekem, da bomo nared za spomladanske izzive,” je povedal biljenski trener Sandi Valentinčič, ki ima vendarle še nekaj neznank, v prvi vrsti z obrambnim delom zvezne vrste. Potem ko so se v klubu že sredi jeseni razšli z Boštjanom Frelihom, so se pred spomladanskim nadaljevanjem zahvalili tudi Davidu Frelihu, ki je medtem prestopil k Brdom.

V Biljah že iščejo nadomestne rešitve, do zaključka prestopnega roka (15. februarja) pa imajo še dovolj časa. Nadaljevanje prvenstva je predvideno skoraj mesec dni kasneje, 10. marca, Biljenci pa bi nogometno pomlad po tekmovalnem koledarju morali začeti s primorskim obračunom pri Ankaranu Postojni. “Oziramo se predvsem nase, boj za obstanek pa bo v vsakem primeru nepredvidljiv in odvisen od številnih dejavnikov, dnevne forme, poškodb, ne nazadnje pa tudi sreče,” je povedal Valentinčič.


Najbolj brano