Vsi svetovalci piranskega župana

Po domala štirih tednih, kar je prevzel vodenje piranske občine, je župan Đenio Zadković oblikoval ekipo petih svetovalcev, ki delujejo kot njegova desna roka.

Na fotografiji, objavljeni pred volitvami, so (z leve): Aleš Dobravc, ki je Đeniu Zadkoviću že pomagal z nasveti, vendar ni zaposlen kot 
svetovalec, Andrej Babnik, ki je v ožji svetovalni ekipi, ob Zadkoviću je svetovalka Špela Elisabeth Povše, ob njej sedi skorajšnji 
podžupan Gabrijel Franca,  desno je svetovalec Bruno Kuzmin. Stojita podporna člana Boris Capuder in Niko Mally. Foto: Vir: Gibanje Portorož
Na fotografiji, objavljeni pred volitvami, so (z leve): Aleš Dobravc, ki je Đeniu Zadkoviću že pomagal z nasveti, vendar ni zaposlen kot svetovalec, Andrej Babnik, ki je v ožji svetovalni ekipi, ob Zadkoviću je svetovalka Špela Elisabeth Povše, ob njej sedi skorajšnji podžupan Gabrijel Franca, desno je svetovalec Bruno Kuzmin. Stojita podporna člana Boris Capuder in Niko Mally. Foto: Vir: Gibanje Portorož

PIRAN > Svetovalci so mu stali ob strani že med nedavno volilno kampanjo, ki ga je pripeljala na vrh občine, sedaj pa so svoj pogled usmerili v notranjost delovanja stavbe na Tartinijevem trgu.

Župan jim zaupa

Đenio Zadković je k delu povabil Karla Radovca kot poklicnega podžupana ter Gabrijela Franco in Manuelo Rojac kot nepoklicna podžupana. Da bi delo lažje steklo, je v ožjo skupino sodelavcev pritegnil še Špelo Elisabeth Povše kot svetovalko za področje davkov in financ, Bruna Kuzmina kot splošnega svetovalca in vodjo odnosov z javnostmi, Andreja Babnika kot svetovalca za komunikacijo s svetniki in delno za področje turizma, Andraža Starčiča kot svetovalca za okolje in prostor ter Domna Legata za področje razvoja in gospodarstva. “Za sodelovanje z njimi sem se odločil na podlagi njihovega dosedanjega dela v zasebnem sektorju,” je župan pojasnil za naš časnik.

O tem, na kakšen način bodo dopolnjevali županovo delo in tudi delo občinskih uradov, pa Zadković odgovarja: “Svetovalci mi stojijo ob strani ves čas, vse dni v tednu. Raziskujejo in pridobivajo informacije o dosedanjem delu in projektih na področjih, za katere so zadolženi, ter mi svetujejo o nadaljnjih korakih, s katerimi bom uresničeval svoj program in obljube, ki sem jih dal volilcem,” pojasnjuje Zadković in dodaja, da njegovi svetovalci v dogovoru z županom svetujejo tudi vodjem uradov.

Zaposlili enega, ostali na pogodbah

V kabinetu župana se je zaenkrat za obdobje šestih mesecev zaposlil le Andraž Starčič, njegova osnovna plača znaša 1269 evrov bruto na mesec. Ostali svetovalci so prek svojih podjetij z Občino Piran sklenili pogodbe v vrednosti 3000 evrov brez DDV na mesec, in sicer za obdobje šestih mesecev. Domen Legat bo kot svetovalec delal za 1666 evrov mesečno za eno leto, obenem pa se je tudi odpovedal plači in jo bo namenil socialno ogroženim. V zneske, ki jih bodo prejeli županovi svetovalci, so vključeni tudi potni stroški in malica.

Nekatera sodelovanja so le začasna

Na naše vprašanje, ali namerava z njimi sodelovati ves štiriletni županski mandat, Zadković odgovarja, da se bo na podlagi rezultatov po šestih mesecih odločil, ali in s kom od njih bo sodeloval tudi v prihodnje ter kakšna bo oblika tega sodelovanja. “Zagotovo pa vsi navedeni ne bodo nadaljevali sodelovanja, saj imajo druge obveznosti v lastnih podjetjih,” pravi župan Đenio Zadković.


Najbolj brano