Od navdušenja in veselja do žalovanja

Pihalni orkester Komen je na dan samostojnosti in enotnosti pod taktirko dirigenta Matije Tavčarja navdušil s tradicionalnim božično-novoletnim koncertom v polni dvorani osnovne šole Komen.

Pihalni orkester Komen po uspešnem nastopu 26. decembra
Pihalni orkester Komen po uspešnem nastopu 26. decembra 

KOMEN > Letos so mladi godbeniki koncert pripravili skupaj s pevko Anjo Istenič. Ob video projekciji Lenarta Kobala so obiskovalce popeljali na glasbeno potovanje od Schladminga, kjer so poleti na tekmovanju osvojili največ točk, do Straussovega Dunaja, ter očarali z dovršeno interpretacijo in mladostno igrivostjo.

Med domačimi skladbami je najbolj izstopala Vivat Academia Andreja Missona v počastitev 100. obletnice Univerze v Ljubljani. Krstno izvedbo je z udeležbo na koncertu počastil tudi sam avtor skladbe. Kot solisti so se predstavili mladi, a že zelo uspešni glasbeniki iz orkestrskih vrst, pozavnist Matjaž Kafol, Gregor Rogelja na trobenti in rogist Sebastijan Buda.

V drugem delu koncerta so ob pomoči pevke Anje Istenič in pianista Anžeta Vrabca izvedli Beethovnovo Joyful, Joyful, v priredbi Jake Puciharja, pri čemer sta sodelovala tudi bas klarinetist Žiga Abram in pozavnist Jernej Terčon, vendar tokrat v vlogah raparja in beat boxerja. Mladim glasbenikom se je poleg pevke Anje Istenič, ki se je predstavila z avtorsko skladbo Srce zna gdje mu je mjesto, pridružil še Simon Muraro Colja. Prazniku v pozdrav in kulturi v podporo je zbrane nagovoril ter jim ob novem letu voščil novi komenski župan Erik Modic.

Namesto veselja in sreče pa je prav ob izteku zadnjega dne starega leta kruta usoda globoko zarezala v orkestrske vrste in v prometni nesreči iz njih iztrgala dva odličnega glasbenika, Eneja ter Simona iz orkestrske družine. Kot je dejal predsednik pihalnega orkestra Evgen Kavčič, je v trenutku nemoči težko iskati besedo tolažbe, vendar je ta tragični dogodek “orkestraše” še bolj povezal.


Najbolj brano