Štiri prijave za mesto odgovornega urednika Televizije Koper

Regionalni RTV center Koper - Capodistria bo kmalu dobil novega odgovornega urednika. Na razpis so prispele štiri prijave. Prihodnji teden se bodo kandidati predstavili pred člani uredništva. Njihovo mnenje bo (sicer nezavezujoče) napotilo generalnemu direktorju RTV Slovenija, koga naj imenuje na položaj.

Za mesto odgovornega urednika TV Koper se potegujejo: (z leve) 
Uroš Zavodnik, Matej Sukič, Danijel Božič in Mojca Petrič Bužan.
Za mesto odgovornega urednika TV Koper se potegujejo: (z leve) Uroš Zavodnik, Matej Sukič, Danijel Božič in Mojca Petrič Bužan. 

KOPER > Za funkcijo se ponovno poteguje dosedanji odgovorni urednik Matej Sukič. “Menim, da gremo s spremembami in izboljšavami, ki smo jih naredili v minulih letih, v pravo smer. Med drugim smo prenovili Primorsko kroniko, oddajo Dobro jutro, posneli smo dva dokumentarca in že nastaja tretji ... A štiri leta so kratko obdobje, pred nami je še veliko dela, zato čutim motiv in izziv, da še naprej opravljam to delo,” pojasnjuje Sukič.

Vrnitev na televizijo zanima tudi glavnega tajnika Univerze na Primorskem in nekdanjega komenskega župana Danijela Božiča, ki je bil na koprski televiziji pred leti zaposlen kot urednik uredništva. Na vprašanje, zakaj se je prijavil za mesto odgovornega urednika, odgovarja: “To je moj osnovni poklic. Ko sem odhajal s televizije, sem rekel, da se bom potrudil priti nazaj, in priložnost se je pokazala s tem razpisom.” V primeru, da bi bil imenovan, bi predčasno zapustil Univerzo na Primorskem, kjer se mu jeseni izteče mandat glavnega tajnika.

Svojo vizijo razvoja Regionalega RTV centra Koper - Capodistria za prihodnja štiri leta bo članom uredništva v ponedeljek predstavila tudi sedanja urednica informativnega programa Mojca Petrič Bužan. “Toliko časa sem že na Televiziji Koper, da zelo dobro poznam njen ustroj,” pravi in dodaja: “Zdaj je za nas odločilen trenutek, ko je treba regionalnemu centru dati večjo veljavo, in mislim, da poznam način, kako to doseči - s kakovostnim delom.”

Četrti kandidat za odgovornega urednika je koroški filmski režiser dr. Uroš Zavodnik, ki je v primorskem okolju dokaj neznano ime. V svojem poklicu se je uveljavljal v Avstriji, kjer je končal doktorski študij filmske režije in se podpisal pod številne igrane in dokumentarne filme. Lani poleti je bil med kandidati za direktorja Televizije Slovenija.

Odločitev o tem, kateri izmed štirih bo prihodnja štiri leta opravljal delo odgovornega urednika TV Koper, bo po pridobljenem mnenju članov uredništva odločil generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc.


Najbolj brano