Srebovt sam proti Sežancem

Sobotni drugoligaški košarkarski derbi je bil izenačen le v prvi četrtini, ko je Plama pur še lahko dohajala sežansko Mesarijo Prunk. V ostalih treh četrtinah so gostje pred številčno publiko prevladovali na parketu in visoko zmagali.

 Foto: Simon Godec
Foto: Simon Godec

ILIRSKA BISTRICA > V skladu s pričakovanji so ljubitelji košarke z Bistriškega in Krasa napolnili tribune in stojišča športne dvorane OŠ Antona Žnideršiča ter tako pripravili izjemno kuliso za sosedski derbi. Glasno občinstvo je motiviralo košarkarje, ki so takoj vstopili v oster boj za vsako žogo. Prva četrtina je minila v znamenju Anžeta Srebovta in Grege Sajevica, ki sta ob popolnem izkoristku metov za dve točki Plami pur zagotovila minimalno prednost. V drugi četrtini je na sceno stopil gostujoči ostrostrelec Robert Abramovič in z dvema trojkama raztegnil domačo obrambo. Ta je nato puščala več prostora pod svojim obročem, kar je pridno izkoriščal predvsem krilni center Matija Trampuš. Ob odsotnosti Davida Ferenčića zaradi operacije sinusov je imela Plama omejeno izbiro izkušenejših mož. Na drugi strani so gostje vztrajali v visokem ritmu in na glavni odmor odšli z dvoštevilčno prednostjo.

Če so privrženci Plame med polčasom še lahko razmišljali o preobratu, je v nadaljevanju hitro postalo jasno, da osamljeni Srebovt ne bo zmogel sam vleči bistriškega voza. Kljub desetim zgrešenim metom je zbral kar 31 točk, a so bili njegovi soigralci popolnoma razglašeni. Na drugi strani so sežanski igralci s klopi prispevali kar 40 točk in v 34. minuti je bil po košu branilca Nika Kučeja za 59:44 derbi zgodaj odločen.

Plama pur : Mesarija Prunk 56:73

OŠ Antona Žnideršiča, gledalcev 900, sodnika: Pipan (Ljubljana) in Česen (Kranj); četrtine: 21:20, 8:20, 13:15, 14:18. Plama pur: Miličević 6 (2:2), Sajevic 9 (2:1), Zalar 4 (2:1), R. Hreščak 5 (4:3), Srebovt 31 (14:4), Malečkar 1 (2:1). Trener: Rok Dežman. Mesarija Prunk Sežana: Velikonja Grbac 3, Krstinić 8, Bačvič 10 (4:3), Kukanja 3 (1:1), M. Trampuš 19 (6:5), Mevla 2, Abramovič 15 (4:3), L. Dimec 1 (2:1), Jordan Rojko 4, Kučej 8 (2:0). Trener: Teddy Delač. Os. napake: Plama 21, M. Prunk 26; prosti meti: Plama 28:12, M. Prunk 19:13; trojke: Plama 25:2 (Zalar in Srebovt 1), M. Prunk 21:6 (Abramovič 2, Trampuš 2, Velikonja Grbac, Bačvič po 1); skok: Plama 41, M. Prunk 38.

Rok Dežman, trener Plame pur: “Želel sem si izenačenega boja do zadnjih minut, a se nam ni izšlo. Ko so na parket stopili naši mlajši igralci, Sežancem nismo mogli več parirati.”

Teddy Delać, trener Mesarije Prunk: “Končni rezultat kaže, da smo do zmage prišli laže od pričakovanj. Za derbije je značilno, da je na njih več energije kot pameti. Za zdaj nam uspeva držati korak s Podčetrtkom.”

Plama pur že danes gosti Hopse

Bistričane že nocoj ob 20. uri v domači dvorani čaka prvi dvoboj četrtfinala pokala Spar proti Hopsom s Polzele. Vloga favorita pripada Štajercem, ki so v pri SKL četrti, v soboto pa so v 12. krogu v gosteh s 77:76 ugnali domžalski Helios. Hopsi imajo v svojih vrstah kar tri Američane ter Srba Milojka Vasilića. Med slovenskimi košarkarji so nosilci igre Simo Atanacković, Sandi Čebular in Portorožan Sebastjan Borse. Predsednik Plame pur Tomaž Slavec, ki je z ekipo sodelavcev zaslužen za odlično organizacijo derbija proti Sežancem, se zaveda, da so možnosti za senzacijo minimalne: “Tekmi proti prvoligašu s Polzele sta za naše moštvo nagrada za dobre dosedanje predstave v pokalu Spar. V tekmo gremo sproščeno, vendar željni presenečenja proti favoriziranem nasprotniku.”


Najbolj brano