Arčon za nov zagon

Danes je iz Nogometnega društva Gorica prišla še uradna potrditev že napovedanega. Klub in dosedanji trener članske ekipe Miran Srebrnič sta sporazumno prekinila sodelovanje.

Miran Srebrnič spomladi ne bo več sedel na klopi Gorice. Foto: Jure Batagelj
Miran Srebrnič spomladi ne bo več sedel na klopi Gorice. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Bomo videli, komu bo bolje dela osvežitev, Miranu Srebrniču, ki je bil četrt stoletja tako ali drugače povezan s klubom ali ND Gorica. Uprava je povlekla potezo, ki je še ni. Po treh letih in pol je ob vidnem nestrinjanju najbolj gorečih klubskih privržencev zamenjala trenerja članske ekipe v želji po novi energiji in novem zagonu, kot so zapisali na spletni strani.

“Kot predsednik sem se v preteklih štirih letih znašel v številnih zaskrbljujočih položajih, a do sedaj nikoli in nikjer v povezavi z Miranom, zato je bilo odločitev še toliko težje sprejeti. Ni bilo nobene zlonamernosti. Sprejeta odločitev nikakor ni bila posledica zgolj zadnjih tekmovalnih rezultatov, do nje smo prišli s konstruktivnim pogovorom. Skupni imenovalec vseh naših pogovorov pa so bili večinoma igralci, ki morajo na igrišču pokazati več. Predvsem individualne odgovornosti,” je med ostalim za spletno stran povedal predsednik kluba Hari Arčon.

Z izborom novega trenerja bodo morali pohiteti. Začetek priprav je namreč napovedan za 7. januar. Novemu obrazu na trenerski klopi Gorice naj bi prilagoditveno obdobje olajšal tudi trenerski štab dosedanjih pomočnikov, ki naj ne bi doživel občutnih sprememb. Manjša prevetritev pa se obeta v igralskem kadru,

Srebrnič za sabo ni zaprl vrat. “Z veseljem se bom še kdaj vrnil v zdravo goriško sredino. Razumljivo pa je, da ob odhodu prevladujejo mešani občutki. Sploh, ker zapuščam okolje, ki je resnično del mene. Kot pa sem že večkrat poudaril, je nastali položaj del nogometnega dinamike, ki nikakor ne sme vplivati na osebne odnose ter na celotno sliko kluba,” je za spletno stran ND Gorica povedal Srebrnič.


Najbolj brano