Prve točke za Ano Bucik

Smučarji skakalci in skakalke niso imeli mednarodnih tekmovanj, aktivni so bili v ostalih smučarskih panogah. Za Slovence je bilo najbolj zanimivo na prizoriščih tekem v alpskem smučanju in biatlonu.

Ana Bucik je sicer ujela prve letošnje točke za svetovni pokal, a je 
njeno smučanje še daleč od želene forme. Foto: STA
Ana Bucik je sicer ujela prve letošnje točke za svetovni pokal, a je njeno smučanje še daleč od želene forme. Foto: STA

Nočni moški slalom za svetovni pokal v italijanski Madonni di Campiglio je imel švicarskega zmagovalca. Daniel Yule je bil četrti po prvi vožnji, na koncu pa je slavil prvo zmago v karieri in prvo švicarsko v slalomu po letu 2007. Najboljši po prvi vožnji, Avstrijec Marcel Hirscher, je napravil napako, drugi, Norvežan Henrik Kristoffersen, pa je povozil kol. Edini slovenski finalist Žan Kranjec je prišel do slalomskega dosežka kariere z enajstim mestom.

Kranjec se je v finalno vožnjo na 14. mesto prebil z visoko startno številko 77. V drugi vožnji je postavil enajsti čas in je za zmagovalcem zaostal 1,34 sekunde. Na vprašanje, če je smučal tudi na zmago kot pred tremi dnevi, je Kranjec odgovoril: “Če imaš za sabo takšen rezultat, je zagotovo laže. Je pa tako, da v slalomu s številko 77 nimaš česa izgubiti.” Štefan Hadalin je bil z 39. mestom prepočasen za drugo vožnjo. Odlično je drugi nastop opravil Britanec Dave Ryding, ki je vpisal najboljši čas finala, in s 27. mesta napredoval na četrto.

Medtem pa Mikaela Shiffrin ostaja nepremagana na slalomskih progah in s polnim izkupičkom štirih zmag na štirih tekmah. Njena zmaga v Courchevelu je bila že 50. v svetovnem pokalu in 35. slalomska. Američanka je vodila že po prvi vožnji, v finalu pa je odbila vse napade izzivalk. Slovakinja Petra Vlhova je bila druga že na prvi progi, tretja je bila Švedinja Frida Hansdotter. V drugo vožnjo je napredovala Novogoričanka Ana Bucik, 20. na prvi progi, a z velikim zaostankom 2,81 sekunde. V finalu je svojo uvrstitev poslabšala za dve mesti ter s skupnim zaostankom 3,89 sekunde končala kot 22. Maruša Ferk, prvič je startala v prvi slalomski jakostni skupini, a je povozila količek, in Ajdovka Andreja Slokar se nista prebili v finale. “Nisem zadovoljen z njenimi vožnjami. Nujno je potrebovala rezultat, da si povrne samozavest. Njeno smučanje ni bilo takšno, da bi napadala, ampak je le želela zadržati pozicijo,” je nastopa Bucikove ocenil trener Denis Šteharnik.

Medtem pa norveški biatlonec Johannes Thignes Boe nadaljuje svojo prevlado v letošnjem svetovnem pokalu. Z brezhibnim streljanjem je dobil tudi 15 kilometrov dolgo tekmo s skupinskim startom v Novem Mestu. To je bila že njegova šesta letošnja zmaga. Edini slovenski predstavnik Jakov Fak je lovil svojo tretjo sezonsko uvrstitev med najboljših deset, a jo je zgrešil za las, zasedel je enajsto mesto. Zgrešil je trikrat, dvakrat leže in zadnji strel stoje. Fak je bil na sobotni zasledovalni tekmi 24., Miha Dovžan pa 38.


Najbolj brano