O volitvah v Kanalu še upravno sodišče

Potrjevanje mandatov kanalskih svetnikov in novi županji Tini Gerbec je minilo v senci pritožbe Liste za zdravje in kakovost bivanja. Ker ji svetniki niso ugodili, bodo vložili pritožbo na upravno sodišče. Podžupana sta Andrej Valentinčič in Marko Bucik.

Svetniki v Kanalu so potrdili mandate, o volitvah bo svoje 
povedalo še upravno sodišče.
Svetniki v Kanalu so potrdili mandate, o volitvah bo svoje povedalo še upravno sodišče.  

Volitve v Kanalu so znova postregle s preobratom, saj so tokratnemu presenečenju, Listi za zdravje in kakovost bivanja, glasovnice po pošti za pičle štiri glasove izmaknile četrti mandat, ki se jim je nasmihal še na volilno nedeljo. Lista se je ob zelo tesnem izidu, predvsem pa, ker so na volišču za predčasno glasovanje opazili neskladje med preštetimi glasovi in tistimi v zapisniku, pravočasno pritožila na občinsko volilno komisijo.

Po ponovnem štetju je predsednik komisije Dejan Valentinčič napako potrdil in jo je komisija odpravila. Komisija je na zahtevo liste odobrila ponovno štetje glasovnic še na dveh drugih voliščih, kasneje pa še, da se prešteje glasovnice samo za omenjeno listo na vseh voliščih. Štetje se je izvedlo, oba predstavnika liste sta se strinjala z rezultati. Kasneje je ista lista vložila še eno pritožbo, a ponovnega štetja komisija ni odobrila, saj so ga enkrat že izvedli, je pojasnil Valentinčič.

Predstavniki liste so se pritožili še na občinski svet, ki pa jim predsinočnjim ni ugodil. Zato se bodo poslužili še edine poti, ki jim preostane: pritožili se bodo na upravno sodišče, je po konstitutivni seji predsinočnjim napovedal predstavnik liste, svetnik Ivan Križnič.

Županja Tina Gerbec, ki bo funkcijo opravljala poklicno, je imenovala tudi dva podžupana. Za področje gospodarstva bo zadolžen Andrej Valentinčič, za krajevne skupnosti pa Marko Bucik.


Najbolj brano