Domači so bili absolutno premočni

Koprski vaterpolisti so osvojili pokal Slovenije, potem ko so v finalu v novem koprskem bazenu gladko premagali Kamnik in s tem na najboljši možen način zaključili koledarsko leto.

Koprski vaterpolisti s pokalno lovoriko Foto: Sandi Jerman
Koprski vaterpolisti s pokalno lovoriko Foto: Sandi Jerman

KOPER > Koprski vaterpolisti so v finalu pokalnega tekmovanja upravičili vlogo favoritov, saj so kljub odsotnosti treh igralcev in težavam zaradi izključitev med samim dvobojem vseeno zlahka premagali Kamnik.

Domačini so od začetka srečanja kazali svojo absolutno premoč, povsem so nadigrali nasprotnike in sredi druge četrtine so že vodili z 9:1. Vsak gol so domači navijači pozdravili z ovacijami, na srečo Kamničanov pa so Koprčani naredili tudi nekaj napak, sicer bi bila lahko razlika ob polčasu že dvomestno katastrofalna. “Vedeli smo, da je fizična pripravljenost na naši strani in to smo izkoristili takoj od začetka tekme. Stisnili smo jih v oster presing in to je naredilo razliko,” je pojasnil kapetan VD Koper Primorska Rok Crnica, ki kljub še ne sanirani poškodbi prepone preprosto ni mogel izpustiti finala.

Koper Primorska : Kamnik 14:5

Mestni bazen na Bonifiki, gledalcev 250 sodnika A. Laginja in A. Carič; četrtine - 6:1, 3:0, 0:0, 5:4.

VD Koper Primorska: Gržentić, Janošević, Zadeu 4, Dimitrijević, Khmelevski 2, Galič, Caponero 2, Šormaz 5, Prcać, Crnica 1, Giorgi, Grižon. Trener: Nebojša Obradović.

VK Kamnik: Žurbi, U. Benkovič, Stele 1, Satler, Lukić, G. Briški, B. Briški, Senica 2, Burger, Oštrec 1, Bergant 1, G. Benkovič. Trener: Elvir Bečić.

Izključitve: Koper 10, Kamnik 4; Petmetrovke: Koper 1 (0), Kamnik 0.

Zaradi visoke prednosti koprskih “morskih psov” je zbranost vaterpolistov v tretji četrtini popustila in gledalci, med katerimi je bila tudi glasna skupina kamniških navijačev, niso videli zadetkov, kar je v vaterpolu prava redkost. Ko so nekateri na tribunah že zehali, pa so v zadnjem delu igre priložnost dobili vsi igralci s klopi in dvoboj se je zaključil kot se za takšne tekme spodobi - s poplavo golov. “Dobro smo začeli tekmo in odigrali smo tako, kot smo se dogovorili. Vedeli smo, da bomo imeli višji ritem od nasprotnikov. Kljub odsotnosti dveh igralcev in težavami zaradi dveh igralcev s po dvema izključitvama smo prišli do vodstva z 9:1. Čeprav se potem nismo znali prilagoditi sodniškemu kriteriju, smo ves čas nadzorovali tekmo in na koncu dali priložnost vsem igralcem,” je povedal trener Kopra Nebojša Obradović potem, ko je predsednik Zveze vaterpolskih društev Slovenije Boštjan Tušar izročil pokal v roke Koprčanom.

“Gremo po načrtih. V jadranski ligi se nam je res doma pripetil spodrsljaj, a bomo to že nadoknadili nekje v gosteh, potem pa nas čaka domače prvenstvo in boj za naslov državnega prvaka,” pa je dodal predsednik društva Dušan Lončarević. Ni treba posebej poudarjati, da je fešta ob prestižni pokalni zmagi trajala še dolgo v noč.

Koprčani so sredi druge četrtine že vodili z 9:1.


Najbolj brano