Gergeta je Filipčičev naslednik

Še preden se je sestal novi občinski svet in se seznanil z izvolitvijo Danila Markočiča za izolskega župana, so novega prvega moža dobili krajani Jagodja in Dobrave, 37-letnega Matjaža Gergeto.

“Ne se bati delati in niti poveseliti, še zlasti   ob krajevnem 
prazniku,”  je Maks Filipčič (desno) položil na srce svojemu 
nasledniku   Matjažu Gergeti.  Foto: Mirjana Cerin
“Ne se bati delati in niti poveseliti, še zlasti ob krajevnem prazniku,” je Maks Filipčič (desno) položil na srce svojemu nasledniku Matjažu Gergeti.  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > 66-letni Maks Filipčič, ki je bil član KS Jagodje-Dobrava vse od leta 1984 in njen predsednik od osamosvojitve, se ni več potegoval za članstvo v svetu KS.

“Čas je, da se umaknem, čeprav mi energije še ne manjka, in mesto prepustim predstavniku mlajše generacije, kajti na mladih svet stoji,” je povedal na torkovi ustanovni seji sveta KS, ki so ji prisostvovali novi člani. Poleg Matjaža Gergete so to njegova namestnica Ilenia Šavron Ukovič, Vida Orbanič, Bojan Zadel, Branka Požar, Dolores Bernetič in Giuliano Ritoša. Filipčič se je spomnil, kako so leta 1989 za datum krajevnega praznika izbrali 8. september in začetkov delovanja v KS, ki je bila povečini brez kanalizacije, javne razsvetljave, pločnikov in telefonskega omrežja ter je imela kvečjemu tretjino sedanjega števila krajanov. V posebno čast mu je, da so pred leti uspeli legalizirati objekt KS, preurediti zaklonišče med Mladinsko in Ilirsko ulico v prostore za mlade ter da je njihova KS zdaj druga največja v občini, takoj za Kortami. “Po velikosti teritorija in številu krajanov, več kot 3000 jih ima,” pravi.

Za vsestransko udejstvovanje - od vodenja društva balinarjev in radioamaterjev do članstva v predsedstvu Zveze veteranov vojne za Slovenijo in v pevskem zboru Delfin - je dobil številna priznanja, lani tudi občinsko. Da ima občutek za soljudi in krajane, mu je priznal tudi donedavni član sveta KS in novi župan Danilo Markočič.


Najbolj brano