Koper boljši od Galeba

Igralci Kopra Primorske so vpisali prvo domačo zmago v novem olimpijskem bazenu na Bonifiki. Galeb iz Makarske so premagali z 8:5. Zanesljiva zmaga proti zadnjeuvrščeni ekipi A2 jadranske lige je tudi dobra napoved za sredo, ko bo Koper gostil finale pokala Slovenije.

Koprski vaterpolisti imajo priložnost sezono končati z osvojeno 
lovoriko. Foto: Sandi Jerman
Koprski vaterpolisti imajo priložnost sezono končati z osvojeno lovoriko. Foto: Sandi Jerman

Koper Primorska : Galeb Makarska 8:5 (2:1; 3:1, 2:2, 1:1).

Mestni bazen na Bonifiki, gledalcev 100, sodnika Homovec (Kranj) in Štekelj (Zagreb).

Koper Primorska: Gržentić (13 obramb), Janošević, Zadeu 2, Dimitrijević 1, Khmelevskikh, Lagonigro, Galić, Caponero, Šormaz 5, Prcać, Fičur, Deković, Giorgi, Grižon. Trener: Nebojša Obradović.

Galeb Makarska: Jarak, Kaleb, Jakić, Pejić 3, Sumić, Marinović, Rašić, Šarić, Nimac, Topić, Kapović. Trener: Milovan Čović.

Izključitve: Koper Primorska 9, Galeb Makarska 10; 5-m: Koper Primorska 3 (3), Galeb Makarska 0.

KOPER > Vaterpolisti edinega slovenskega predstavnika v mednarodnih tekmovanjih so zanesljivo dobili dvoboj z zadnjeuvrščenim Galebom, ki tako na lestvici še naprej ostaja zadnji in brez točk. Čeprav so v domačem taboru tokrat zaradi poškodb manjkali kapetan Rok Crnica, Simon Berce in Peter Brozovič, so primorski vaterpolisti igrali zelo motivirano in srečanje obrnili sebi v prid že v prvi polovici dvoboja. Po uvodnem zadetku Dalmatincev jim je namreč do sredine druge četrtine uspel delni izid 5:0, tega zaostanka pa nato gostje niso več uspeli nadoknaditi. Koprsko moštvo sicer tokrat ni bilo preveč strelsko razpoloženo, saj je veliko žog zadelo okvir, ali kar zgrešilo vrata Galeba. Vendar je tokrat ekipa pod poveljstvom razpoloženega vratarja Luke Gržentića zavzeto “grizla” v obrambi in Hrvatom odvzela ogromno žog.

“Mogoče smo tokrat imeli le en manjši padec zbranosti med koncem tretje in začetkom zadnje četrtine ob izidu 7:4. Ostalo je bilo kar v redu, kar je bolje kot na zadnjih tekmah. Vendar bi morali na takšnih srečanjih zmagati z višjo razliko, ker smo po kakovosti zagotovo precej boljši od današnjega nasprotnika. Sicer so me v Kopru zelo lepo sprejeli in se počutim odlično,” je povedal študent Univerze na Primorskem Damiano Caponero, ki prihaja iz Rima in letos prvič brani barve Kopra Primorske.

Zmaga nad moštvom iz Makarske je odlična napoved za sredo. Pojutrišnjem bo namreč olimpijski bazen na Bonifiki gostil zadnjo in obenem najpomembnejšo tekmo leta. Ob 20. uri se bosta v finalu pokala Slovenije srečala Koper Primorska in Kamnik.


Najbolj brano