Zmaga je nujna

Rokometaše Kopra po desetdnevnem premoru čaka nova tekma prve DRL. Drevi ob 19. uri se bodo v 13. krogu državnega prvenstva v Areni Bonifika pomerili z Mariborom. Štajerci so jih letos že ugnali, zato je pred rumeno-modrimi zahtevna naloga.

Adam Bratkovič (z žogo) je optimist in za drevi napoveduje novo 
zmago svoje ekipe. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Adam Bratkovič (z žogo) je optimist in za drevi napoveduje novo zmago svoje ekipe. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Zadnji teden je v koprskem taboru minil mirno. Izbranci Uroša Rapotca so zadnjo tekmo odigrali sredi prejšnjega tedna v Celju, kjer so izgubili za tri zadetke. Predstava koprskih rokometašev je bila dobra, a dejstvo je, da so se domov vrnili brez točk. Prav zato bosta dve točki, ki jim ju je Maribor sicer že odščipnil v prvi medsebojni tekmi na Štajerskem, drevi edini cilj Primorcev. “Gremo na zmago, skrivnosti ni. Maribor je naš neposredni konkurent za mesta v končnici za prvaka, tako da je zmaga nujna. V primerjavi s tekmo, ki smo jo v Mariboru izgubili, smo spremenili predvsem odnos in način igre. V obrambi smo agresivnejši, kar nam omogoča več hitre igre in doseganje lahkih zadetkov,” je pred srečanjem v napovedih optimističen Adam Bratkovič. Zaveda se, da so lahko Štajerci še kako nevarni: “Letos so naredili korak naprej, saj imajo na vsakem položaju vsaj dva kakovostna rokometaša. Ravno zato gradijo igro na visokem ritmu vso tekmo. Med igralci nihče posebej ne izstopa, a prav zato so še bolj neugodni. Nevarni so iz vseh položajev.”

Rumeno-modri so pod Rapotčevo taktirko doslej opravili dobro delo. Zmagali so na šestih tekmah, samo dvakrat so izgubili (obakrat proti Celju). Pozitiven niz zmag jih je z dna lestvice popeljal med najboljših šest, a prostora za napredek v igri je še dovolj. Bolijo predvsem slabe otvoritve tekem, kjer si ekipa priigra nepotreben zaostanek, zaradi katerega mora nasprotnika loviti in trošiti preveč moči. Čeprav so večino takih dvobojev na koncu rumeno-modri dobili, bodo nasprotniki, ki sledijo, take padce znali kaznovati.

“Moramo popraviti realizacijo v napadu in verjeti v kakovost, ki jo imamo. Proti Celju smo začeli v krču in delovalo je, kot da bi se tekmeca ustrašili. Šele v nadaljevanju smo pokazali pravi obraz in igro, ki jo pričakujemo,” je bil samokritičen Bratkovič. Koprčani gredo v dvoboj z Mariborom s šestega mesta (zbrali so 13 točk), medtem ko so gostje uvrščeni dve mesti više (17 točk).


Najbolj brano