Čas je za korenite spremembe

Geslo Cajt je in program sprememb, ki ga je sopodpisala podporna Lista Smo taki, kot smo, je Gašperju Uršiču prinesla 58,11 odstotka glasov. Stanko Močnik, ki je s svojo listo obetal podobno korenite spremembe, seda na svetniški stol.

Novi župan Gašper Uršič (najvišji v sredini) je zmago slavil doma, 
v Ravnah pri Cerknem s člani liste Smo taki, kot smo. Foto: UG
Novi župan Gašper Uršič (najvišji v sredini) je zmago slavil doma, v Ravnah pri Cerknem s člani liste Smo taki, kot smo. Foto: UG

CERKNO > Čeprav je bilo med dvema novima obetavnima kandidatoma za župana in programoma pričakovati izenačen in napet boj, je mlajši, 34-letni medijski inženir Gašper Uršič, potegnil do 58,11 odstotka glasov volilcev. V strokovno prav tako močni ekipi Stanka Močnika pa so dobro prikrili razočaranje.

Morda pa razočaranja ni bilo, saj sta obe ekipi željni korenitih sprememb. Kaže, da je imela prste pri rezultatu res vodarina. Obe ekipi sta sicer povedali, da nista za povišanje vodarine, a je bil Gašper Uršič pri tem nekoliko bolj odločen. “Kar sem obljubil, bom naredil. Umaknil bom vse tožbe, ki so bile vložene proti neplačnikom vode in začel odprt pogovor z njimi. Prav tako seveda tudi z vsemi občani,” je povedal Uršič.

Gašper Uršič

novi župan

“Če že obračamo, obrnimo vse! V občini, na čelu z njeno upravo, napovedujem korenite spremembe.”

Seveda se je prej volilcem zahvalil za izvolitev. “Cajt je, da gremo naprej. Volilci so to spoznali in v našem dobrem programu prepoznali največjo možnost za spremembo,” je ocenil Uršič.

Prva od korenitih sprememb bo, da bo deloval kot nepoklicni župan in ostal zvest tudi svoji unikatni lesarski družbi Drowa, v kateri izdeluje unikatna in promocijska darila. Zato bo korenito posegel v skromno upravo občine.

“Čeprav moramo najprej zajeti sapo, bom zelo kmalu uresničil napovedano zamenjavo direktorja v občinski upravi,” je napovedal Uršič.

Poznejše spremembe bodo v prid pridobivanju denarja za širok podporni program spremembam. V svetu občine ga bo podpiralo pet svetnikov liste Smo taki, kot smo.

Največ, šest svetnikov, pa pripada listi protikandidata Stanka Močnika. Ta je, po čestitkah novemu županu Uršiču in zahvali volilcem, obljubil: “Občina je v težkem položaju. Zmagovito ekipo čakajo odgovorne odločitve. Mi ne bomo bežali od odgovornosti. V svetu bomo delovali konstruktivno, zavzeto in v dobro vse Cerkljanske.”


Najbolj brano