Vrtnice iščejo pot iz krize

Kdo bo prvi našel pot iz krize? Zadnjeuvrščeni Krčani ali Novogoričani, ki na zmago čakajo že skoraj dva meseca. Lepo priložnost obojim ponuja današnji dvoboj 18. kroga prve slovenske nogometne lige.

Jani Curk (z žogo) je prispeval asistenco za zmagoviti zadetek 
Gorice v prvi četrtini sezone s Krškim. Foto: Foto Lado/ND Gorica
Jani Curk (z žogo) je prispeval asistenco za zmagoviti zadetek Gorice v prvi četrtini sezone s Krškim. Foto: Foto Lado/ND Gorica

NOVA GORICA > Padajoča novogoriška krivulja se kar noče zaustaviti, na drugi strani pa tudi gostiteljem ne cvetijo rožice. Na 17 prvenstvenih tekmah so se le dvakrat veselili polnega izkupička. Zanimivo, obakrat proti Muri, s katero imajo izrazito negativno bilanco Novogoričani in še kopica ostalih prvoligašev. Krčani so tudi edini prvoligaš, ki je ob Olimpiji v jesenskem delu zamenjal trenerja, kar je bila v pretekih sezonah kar pogosta praksa na slovenski sceni. Primorcu Alenu Šćulcu so se zahvalili med zadnjo reprezentančno akcijo, tako da dekanski trener ni dočakal gostovanja v Ljudskem vrtu, kjer je na začetku pomladi tudi zaradi dogodkov, ki so sledili, uprizoril najodmevnejšo zmago v svojem mandatu na klopi Krškega.

V letošnji sezoni je sicer dvakrat remiziral z Olimpijo, zato pa je bil učinek proti tekmecem primerljive ravni slabši od načrtovanega. Neodločenih izidov in v zadnjem obdobju tudi porazov je bilo preveč. Bržkone sta bili usodni ničli v Kranju, kjer so Krčani izgubili kljub temu, da so zabili tri gole, in domač poraz z Aluminijem. Tudi sicer so na zadnjih treh tekmah prejeli deset zadetkov, kar priča o vse večjem neravnotežju oziroma prepustnosti obrambe. Prav moštvena kompaktnost je bila eden glavnih adutov ekip Alena Šćulca, ki je mesto glavnega trenerja v preostanku jesenskega dela moral prepustiti svojemu pomočniku Radovanu Karanoviću. Tako kot lani bo izpeljal do konca jesenski del sezone, v vlogi svetovalca pa mu pomaga prekaljeni Milan Đuričić.

Krčanom se sicer rošada v Mariboru ni obnesla, zato pa so današnje točke doma proti Gorici nujne pred zadnjim jesenskim gostovanjem v Domžalah. Z zmago bi ujeli priključek z Rudarjem ali Triglavom, ki bežita Krčanom za tri točke in bosta jutri sklenila 18. krog. Gostiteljem z Marcom da Silvo, Daliborjem Volašom, Antejem Vukušićem in tudi Luko Volaričem ne manjka igralcev z daljšo kilometrino na mednarodni (nogometni) sceni, a izkušenj doslej niso znali povezati v želene rezultate.

Na drugi strani tudi Novogoričani iščejo luč na koncu predora. Za goste bi bile današnje točke zelo zaželene, če se želijo do konca jesenskega dela obdržati v zgoščeni sredini lestvice. Prvi medsebojni dvoboj je z zadetkom v končnici odločil Mark Gulič. Sicer pa je bila tekma trda in izenačena, takšno gre pričakovati tudi danes na stadionu Matije Gubca, kjer se Novogoričani ne morejo ravno pohvaliti z izkupičkom. “Ne gre si zatiskati oči. Soočamo se s slabim obdobjem, ki je povezano predvsem s psihološkim dejavnikom. Po res dobrem začetku prvenstva, ki je bil nad pričakovanji, smo padli v drugo skrajnost. Preveč je nihanj, ki jih bo treba odpraviti, če se želimo vključiti v boj za četrto mesto, za katerega pa se bo treba potruditi z vsemi močmi na treningih in tekmah,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič, ki bo spet računal na Roka Grudino in Andreja Kotnika.


Najbolj brano