Prva po 60 letih čakanja

Vaterpolo društvo Koper Primorska bo drevi ob 19. uri dočakalo izpolnitev sanj vseh koprskih vaterpolistov - odigralo bo prvo uradno tekmo v novem pokritem olimpijskem bazenu. V 6. krogu A2 regionalne lige bo Bonifiko obiskala ekipa Zadra.

V četrtek so koprski vaterpolisti (v belih kapicah) testirali bazen in 
odigrali pripravljalno tekmo s Trstom.   Foto: Sandi Jerman
V četrtek so koprski vaterpolisti (v belih kapicah) testirali bazen in odigrali pripravljalno tekmo s Trstom.  Foto: Sandi Jerman

KOPER > V letu, ko v Kopru praznujejo 60-letnico organiziranega igranja vaterpola, so vaterpolisti in njihovi sosedje plavalci po dolgi gradnji končno dobili v uporabo težko pričakovan športni objekt. Ob tej pomembni prelomnici so se pri VD Koper spomnili tudi na vse svoje bivše člane in zanje danes pripravili posebno skupno srečanje. Vstopnine danes ne bodo pobirali, bo pa razpoloženje na koncu še toliko boljše, če bo dogajanje začinjeno z zmago edinega slovenskega predstavnika v nekdanji Jadranski ligi proti Zadru.

“Vemo, da je Zadar nazadnje proti Cattaru remiziral z 9:9, mi smo črnogorsko ekipo premagali. Razlika najbrž ni velika. Morali pa bomo popraviti igro, saj nam na zadnji tekmi proti Vojvodini ni steklo v napadu. Obrambo smo še nekako igrali, ostalo pa bo moralo biti bolje. V našem taboru se zdravstveno stanje popravlja, preboleli smo bolezni in zapolnili svoje vrste. Seveda bi si želeli nov bazen krstiti z zmago, želeli pa bi si tudi polnih tribun, zato vabim vse, da se nam pridružijo v čim večjem številu,” je povedal vratar Luka Gržentić, ki je imel zadnje dni veliko dela tudi z opremljanjem novega bazena, oziroma s selitvijo opreme iz Žusterne na Bonifiko.

Teo Galič

vaterpolist Primorske Koper

“Proti Zadru gremo na zmago, a nas čaka težka tekma. Na papirju smo rahlo boljši, vendar nam zagotovo ne bo lahko.”

“Proti Zadru gremo na zmago, a nas čaka težka tekma. Na papirju smo rahlo boljši, vendar nam zagotovo ne bo lahko. Vsekakor bomo skušali dati 100 odstotkov, da te tri točke ostanejo doma. Nov bazen na Bonifiki je res lep, nazadnje sem nekaj podobnega videl v Kranju ob otvoritvi tamkajšnjega bazena - zdi se mi, da je to bilo leta 1995. No, Koper ima zdaj pravi olimpijski bazen, medtem ko ga na primer, Ljubljana še nima,” je dodal nekdanji slovenski reprezentant Teo Galič, ki se je poleti skupaj s koprskim kapetanom Rokom Crnico iz avstralskega Sydneyja vrnil v Koper.

Moštvo Zadra ima po petih krogih štiri točke, enako kot Koprčani. Na lestvici A2 regionalne lige je mesto pred primorsko ekipo, ker ima boljše razmerje danih in prejetih golov. Dosedanje tekme Zadrčanov so bile glede končnega rezultata v primerjavi s koprskimi bolj tesne, a so po drugi strani Dalmatinci zagotovo premagljivi. V koprskem taboru so se na današnjo pomembno tekmo proti VK Zadar 1952 pripravljali tudi tako, da so med tednom za privajanje na nov bazen odigrali prijateljsko tekmo za zaprtimi vrati proti italijanskemu prvoligašu iz sosednjega Trsta. Zadrski vaterpolisti se vračajo v Slovenijo po več kot četrt stoletja, saj so pred razpadom nekdanje skupne države nastopali v istem tekmovanju kot Koper, v tedanji drugi jugoslovanski ligi.


Najbolj brano