Čas je za domačo zmago

Nogometaši Gorice vstopajo v negotovo končnico jesenskega dela sezone, v kateri bi veljalo odebeliti prvenstveni izkupiček. Prva priložnost se ponuja že jutri na zadnji tekmi 17. kroga doma z Aluminijem.

Nogometaši Gorice so v športnem parku nazadnje zmagali pred dobrima dvema mesecema, ko so z 1:0 ugnali Krško (v zelenih 
dresih). Foto: Foto Lado/ND Gorica
Nogometaši Gorice so v športnem parku nazadnje zmagali pred dobrima dvema mesecema, ko so z 1:0 ugnali Krško (v zelenih dresih). Foto: Foto Lado/ND Gorica

NOVA GORICA > Kidričani imajo v prvenstvu - pokal je druga zgodba - praviloma sloves hvaležne novogoriške stranke. S prihodom primorskega trenerja Oliverja Bogatinova na klop Aluminija se tehtnica rezultatsko sicer ne nagiba več tako izrazito na stran Novogoričanov, pa vendarle. Na prvem medsebojnem dvoboju sta se tekmeca razšla brez zmagovalca in golov, odtlej pa se je zgodilo že marsikaj. Novogoričani so še skoraj mesec dni pridno zbirali točke, zaustavilo pa se jim je po oktobrskem reprezentančnem premoru. Na štirih dvobojih so ob treh porazih vknjižili en remi, za povrh pa so proti Muri gladko izpadli iz domačega pokalnega tekmovanja, kjer si je spomladanski polfinale medtem priigral Aluminij.

Kidričani tudi v novem prvenstvu že od začetka dobro krmarijo. Vseskozi so praktično v zgornji polovici lestvice, torej nad nemirnimi vodami boja za obstanek. Ob precejšnji izenačenosti večine klubov v prvi SNL pa se lahko še vedno zgodijo občutni premiki navzgor ali navzdol, kar ohranja tekmovalno napetost. Tako Gorica kot Aluminij se zavedata teže, a tudi kočljivosti uvodnega dvoboja po dvotedenskem tekmovalnem premoru. Povratnik po odsluženi kazni zaradi nespametno prejetega rdeča kartona v končnici pokalne tekme v Murski Soboti Andrija Filipović je imel še nekoliko daljšega. Izpustil je tri zaporedne prvenstvene tekme, sicer bi imel na računu bržkone več kot pet golov, kolikor sta jih pri Aluminiju zbrala najboljša strelca Francesco Tahiraj in Rok Kidrič.

4

prvenstvene tekme so Novogoričani brez zmage

Zaradi kartonov bo pri gostiteljih manjkal Rok Grudina, vprašljiv pa je tudi nastop Andreja Kotnika. “Na zadnji pripravljalni tekmi z Venezio sem bil zadovoljen z intenzivnostjo, precej manj pa s Kotnikovim odnosom na naslednjih treningih. Sicer menim, da smo tekmovalni premor dobro izkoristili. Opravljeno bi veljalo, ko gre zares prenesti tudi na igrišče, kjer v zadnjih tekmah ni bilo vse tako slabo, kot kažejo rezultati. Nekatere dvoboje smo odigrali zadovoljivo, moramo pa ohraniti potrebno raven zbranosti, da se nam ne bi zgodilo kot na zadnjih obračunih, ko smo prejemali zadetke po prekinitvah. Takšni dogodki nato usmerijo tok tekme v želeno ali neželeno smer. Aluminij bo vsekakor zahteven nasprotnik, ki je na zadnjih dvobojih težil k posesti žoge. Večji nadzor nad igro želimo imeti tudi sami, a smo za zdaj pri tem spremenljivo uspešni,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič, ki bo v okrepljeni zvezni vrsti priložnost bržkone ponudil tudi Niku Jermolu. Sodil bo Koprčan Damir Skomina.


Najbolj brano