Nesreča zaprla predor, vozniki pozabili na reševalni pas

Zjutraj se je v predoru Dekani v smeri proti Kopru zgodila nesreča, v kateri je bila udeležena 32-letna voznica osebnega avtomobila.

 Foto: GB Koper
Foto: GB Koper

KOPER > Voznica se je z avtom peljala proti Kopru, ko je nekaj minut po sedmi uri v predoru z avtom trčila v robnik. Na kraj nesreče so odhiteli koprski poklicni gasilci, policisti in reševalci. V Darsovem nadzornem centru so za nekaj časa zaprli predor v obe smeri. Koprski gasilci so se z vozili pripeljali po predoru v smeri proti Ljubljani, nato pa pri portalu na izvozu zapeljali proti Kopru. A so v predoru takoj naleteli na težave, saj so vozniki pozabili na reševalni pas, gasilci pa so se s težavo prebijali do kraja prometne nesreče.

“Moral sem izstopiti iz vozila, tako da sem voznike usmerjal, da so se umikali na rob voznih pasov,” je povedal vodja intervencije Denis Slavec iz koprske gasilske brigade. Tako so utrli prosto pot tudi policistom in reševalcem. Ko so prišli do kraja nesreče, je voznica že bila izven vozila. Gasilci so nato pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane voznice, zavarovali kraj nezgode, odklopili akumulator na vozilu ter ga nato umaknili s cestišča, da so lahko policisti najprej delno sprostili promet v predoru. Nazadnje so cestišče posuli z vpojnimi sredstvi.

Reševalci so poškodovano voznico odpeljali v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je nastal zastoj, vozniki osebnih vozil so lahko avtocesto zapustili na izvozu Črni Kal.


Najbolj brano