Dve pokopališči še brez mrliške vežice

V Sežani obnavljajo ploščad pred vhodom na pokopališče. To pa ni edina novost na pokopališčih v sežanski občini. Poleti so zgradili novo mrliško vežico na Tabru, tako da brez vežice zdaj ostajata le še dve pokopališči v občini, v Utovljah in na Velikem Dolu.

V Sežani že dalj časa obnavljajo vhodni plato na pokopališče.

 Foto: Petra Mezinec
V Sežani že dalj časa obnavljajo vhodni plato na pokopališče.  Foto: Petra Mezinec

SEŽANA, HRPELJE > Kar nekaj pokopališč, ki jih upravlja Komunalno stanovanjsko podjetje Sežana, so v letošnjem letu obnovili.

Med največje naložbe sodi ureditev sežanskega pokopališča. Za njegovo obnovo je bilo v občinskem proračunu predvidenih 150.000 evrov.

“Trenutno urejamo zunanjo platformo vhoda na pokopališče, kjer bomo hkrati uredili tudi odvajanje meteornih vod. Obenem bomo uredili tudi zidove in ostale potrebne infrastrukture,” je povedal Milan Vitez, vodja pogrebno-pokopališče dejavnosti pri sežanski komunali, ki od leta 2014 upravlja z vsemi pokopališči v sežanski občini.

Letos so v sežanski občini na novo zgradili tudi mrliško vežico na pokopališču Tabor na Vrheh. V občinskem proračunu je bilo zanjo rezerviranih 140.000 evrov.

V občini Sežani tako ostajata brez mrliške vežice le še dve pokopališči. Prvo je v Utovljah, drugo na Velikem Dolu. V občini je sicer 22 pokopališč.


Najbolj brano