S Komljancem se bo v drugem krogu spopadel Markočič

Izolani so na tokratnih lokalnih volitvah precej razpršili svoje glasove. Med štetjem glasov je bil sprva boj med petimi, nato štirimi in končno zdaj med tremi županskimi kandidati. O tem, kdo se bo uvrstil v drugi krog, bodo odločali glasovi, oddani po pošti, ki jih bodo prešteli danes ob 16.uri. Ti so pokazali, da se bo v drugem krogu z Evgenijem Komljancem pomeril Danilo Markočič.

V drugem krogu se bo z Evgenom Komljancem pomeril Danilo 
Markočič.
V drugem krogu se bo z Evgenom Komljancem pomeril Danilo Markočič. 

IZOLA > “Zelo sem vesel, da smo zmagali v prvem krogu. Smo nova stranka in smo se izkazali,” je danes zjutraj dejal Evgenij Komljanec, županski kandidat v Izoli, ki je prejel nekaj čez 18 odstotkov glasov, a ima zgolj 27 glasov prednosti. Drugouvrščeni je Danilo Markočič (Desus) s 17,65 odstotki glasov, tesno za njim, zgolj s šestimi glasovi razlike, pa mu sledi Aleksej Skok (SD). O uvrstitvi v drugi županski krog v Izoli so odločali glasovi, oddani po pošti, ki so jih na volilni komisiji prešteli danes ob 16. uri. Po neuradnih informacijah je šlo za 17 glasov.

Kot predstavnika manjšine sta se v izolski občinski svet uvrstila Agnese Babič in Enzo Scotto Di Minico.

Tesna razmerja med županskimi kandidati se odražajo tudi v številu mandatov posameznih list za občinski svet. V njem bodo po do zdaj preštetih glasovih štirje sedeži pripadli SD, Mef in Izolani, Desus in Lista Evgenija Komljanca imajo vsak po tri, liste Izola prihodnosti, Izola 2030 in IJN imajo po dva, SDS in Levica pa po en sedež.

Volilna udeležba v izolski občini je bila do včeraj popoldne še nekaj čez 30 odstotna, do zaključka volitev ob 19. uri pa je narasla na 48,33 odstotkov.

Komljanec je še dejal, da imajo aktivnosti za drugi krog županskih volitev že pripravljene, saj so ga pričakovali. “SD in Desus sta se v Piranu in Kopru že umaknila novim akterjem. Zdaj pričakujem, da se bo podobno zgodilo v Izoli. Gre za bitko dveh generacij - ali bomo šli naprej ali pa ostali tu, kjer smo,” je sklenil.

“Zelo sem zadovoljen, dokončni izid bo znan šele po preštetih glasovih po pošti. Vsekakor pa so Izolani pokazali, da si želijo sprememb,” je komentiral drugouvrščeni Markočič.


Najbolj brano