Štrucl Dolganovi še en mandat

“Županovanje mi je v veselje, gre k mojemu značaju. In že sredi mandata sem vedela, da bom spet kandidirala, ker v enem mandatu ni možno izpeljati vsega, kar si si zastavil,” je bila nad izidi volitev zadovoljna Alenka Štrucel Dovgan, za katero je glasovalo več kot 80 odstotkov volilcev.

Alenka Štrucl Dovgan je gladko dobila drugi mandat. Zmage se je 
veselila v Divači.  Foto: Lea Kalc Furlanič
Alenka Štrucl Dovgan je gladko dobila drugi mandat. Zmage se je veselila v Divači.  Foto: Lea Kalc Furlanič

DIVAČA > Manj zadovoljna pa sta bila njena protikandidata, Anton Može iz Senožeč ter Branka Škrlj iz Dan pri Divači. Prvi je že kandidiral za župana, tokrat je dosegel najnižjo podporo. “Vsem, ki so se udeležili volitev, gre pohvala, saj s tem sooblikujejo lokalno politiko. Zmagovalki pa čestitam za zlato medaljo. Posebej se zahvaljujem tistim volilkam in volilcem, ki so se odločili oddati svoj glas zame in stranko Dobra država. Upam, da bo to znak vsem, da so v prihodnosti potrebne spremembe, ki bodo Občino Divačo bolj približale občankam in občanom,” nam je povedal Može, ko je komisija preštela glasove.

Dosedanja županja Alenka Štrucl Dovgan pred nami svojega zadovoljstva ni skrivala, pa četudi je bila, tako je povedala, cel dan precej živčna. “Nisem se bala morebitnega poraza, saj kandidaturo ne jemljem kot tekmovanje. Zanjo sem se odločila že sredi mandata, ker sem se zavedala, da se v enem mandatu ne da izpeljati vseh zastavljenih načrtov.”

Alenka Štrucl Dovgan

dosedanja županja Občine Divača

“V občinskem svetu smo se začetnim porodnim krčem navkljub ujeli, tvorno sodelovali in zato uresničili proračun.”

Poleg tega, je dodala, ji je županovanje v veselje, se dobro poda njenemu značaju. Opravlja ga neprofesionalno, za polovični delovni čas: “Tako majhna občina ne potrebuje celega župana. Z denarjem, ki ga privarčujemo z mano, lahko zgradimo otroško igrišče.” Enako bo delala naprej. Poudarja, da so v občinskem svetu začetnim porodnim krčem navkljub dosegli zmerno in umirjeno komunikacijo in politiko. “Ujeli smo se in začeli med seboj tvorno sodelovati, zato smo tudi uresničili proračun, pa četudi smo ga kakšno leto tudi malo preveč 'navili'; v tem mandatu se nismo zadolžili, bili smo likvidni,” pohvali delovanje občinske uprave. In doda, da je njen tokratni cilj v njej vzpostaviti še bolj učinkovito in bolje razporejeno delo. Nadaljevali pa bodo z začetimi projekti, od kanalizacije Betanja-Matavun, povezovalnega vodovoda v Brkinih do vremske dvorane, kolesarskih poti, celovite ureditve Divače in še kaj.

Najslabši rezultat je dosegla Škrljeva, vendar pravi, da ji bo tudi to pomagalo, da se v občini uveljavi s svojimi zamislimi po spremembah. “Če hočeš zadeve, ki jih ocenjuješ za neustrezne, spremeniti, preseči, se moraš pogumno podati na vsakršno pot, ki lahko pripelje do tega. Zato sem se tudi odločila za kandidiaturo.”


Najbolj brano