Bo tudi v Izoli drugi krog?

Glede na število kandidatur je marsikdo pričakoval drugi krog v tekmi za župana, kar se je tudi potrdilo. Ob samo treh odstotkih preštetih glasov ima možnosti za preboj pet kandidatov: Danilo Markočič, Dario Madžarević, Evgenij Komljanec, Aleksej Skok in Milan Bogatič.

Štab Evgenija Komljanca (prvi z leve) v pričakovanju rezultatov.
Štab Evgenija Komljanca (prvi z leve) v pričakovanju rezultatov. 

IZOLA > Predvolilni večer v središču Izole je bil dokaj samoten in mrzel. “Nujno se morajo stvari spremeniti, Izola potrebuje župana, ki bo živel z ljudmi in bo vedel, kaj potrebujemo. Ne pa tako, kot je bilo zdaj,” je dejala občanka, na katero smo naleteli na ulici. “Smo za enega župana od Ankarana do Pirana. Poglejte, kaj vse je naredil Popovič iz Kopra. V Izoli pa nimamo nič, še luči na kolesarski stezi do Kopra niso uspeli urediti," je menil par pred enim izmed volišč. "Samo slabše bo,” pa je bil pesimističen četrti mimoidoči.“

Izolani so na tokratnih lokalnih volitvah izbirali med desetimi kandidati za župana in 17 listami za občinski svet. Posebnost tokratnih lokalnih volitev v Izoli je, da dozdajšnji župan Igor Kolenc ne kandidira. Danilo Markočič, kandidat Desusa, je bil pred razglasitvijo rezultatov dobro razpoložen. “Zadovoljen sem z našim delom, ponosen na program, ki smo ga pripravili, saj je jasen in izvedljiv. Predvsem pa me veseli, da je med nami veliko mladih ljudi,” je izpostavil. Prav njemu so neuradni rezultati napovedovali najboljši izid, saj naj bi po nekaj manj kot polovici preštetih glasov pridobil 17 odstotkov glasov. Tesno za njim sta bila s 16 odstotki glasov Evgenij Komljanec in Dario Madžarević.

Precej živahno je bilo v volilnem štabu Evgenija Komljanca, kjer pa se je z napredovanjem večera napetost precej večala. “Pri majhni volilni udeležbi je tipično, da precej dobijo stranke s stabilnim volilnim telesom, kot sta Desus in SD,” je komentiral Komljanec.

“Smo športniki in se ne predamo do konca tekme,” je poudaril Dario Madžarević, predstavnik za župana Liste Izola 2030. “Bomo videli, kaj bo,” je bil negotov Aleksej Skok, kandidat SD za župana. Milan Bogatič, županski kandidat liste Izola prihodnosti, pa se je veselil volilnega večera tudi zaradi vseh dobrot, ki so jih pripravili njegovi podporniki. Kdo izmed omenjenih se bo prebil v drugi krog, včeraj še ni bilo mogoče napovedovati. Po eni izmed neuradnih delnih izidov je vodil Komljanec, sledil pa mu je Markočič, po drugem pa naj bi vodila Skok in Madžarević.

Volilna udeležba v Izoli je bila do 16. ure slabih 32 odstotna, dokončne številke pa do konca redakcije sploh niso sporočili.


Najbolj brano