V Brdih je Mužič šel tudi v sedmo

V čedalje manjši skupini županov, ki občine vodijo vse od leta 1994, trdno ostaja Franc Mužič s 63,49 odstotka glasov. Svoja Brda bo vodil najmanj še štiri leta, potem ko mu je včeraj to nalogo znova zaupalo približno dve tretjini volilcev. SDS, ki ima že leta “izzivalca”, se ni izšlo.

Franc Mužič se bo v zgodovino zapisal kot edini “večni” župan na 
severnem Primorskem s sedmimi mandati.  Foto: Ambrož Sardoč
Franc Mužič se bo v zgodovino zapisal kot edini “večni” župan na severnem Primorskem s sedmimi mandati.  Foto: Ambrož Sardoč

DOBROVO > “Če bom izvoljen, bomo nadaljevali utečene zadeve,” nam je Franc Mužič, upokojeni nepoklicni župan Brd povedal, ko smo spregovorili z njim na volišču. Zvečer pa nam ga ni uspelo priklicati, da bi nam zaupal občutke ob svojem novem rekordu. Po skoraj vseh preštetih glasovnicah je namreč zmagal tudi tokrat, ponovno s približno dvotretjinsko podporo. In ker njegovemu kolegu v Vipavi ni uspel enak podvig, je Mužič postal edini župan na severnem Primorskem, ki bo na tem položaju sedem mandatov, skoraj 30 let.

Dela mu seveda ne bo zmanjkalo, čemu se bo najprej posvetil, je ob srečanju v Medani strnil tako: “Zelo pomemben projekt je zdaj komunalna ureditev območja pri trgovini Agraria na Dobrovem. Tam naj bi se v kratkem začela graditi nova Agraria, nova prodajalna za gradbeni material, pa tudi hipermarket. Prav tako naj bi se zgodila nova mehanična delavnica, tehnični pregledi, tudi gostinski lokal. To je zadeva, ki je več kot zanimiva ne le zaradi boljše ponudbe, ampak tudi zaradi videza tistega območja.”

Fran Mužič

neodvisni kandidat s podporo volilcev

“Zelo pomemben projekt je zdaj komunalna ureditev območja pri trgovini Agraria na Dobrovem.”

V istem zamahu bo območje zaščiteno pred poplavljanjem bližnjega hudournika Reka, med drugim z zvišanje vozišča državne ceste vzdolž poslovne cone.

Še ena naložba, na katero se občina že pripravlja, je gradnja vrtca na Dobrovem. Sicer pa Mužič tudi ne pozablja na večji projekt, ki ga ima “v ognju” dlje časa, to so terme, in omenja nove podobne zamisli, denimo preureditev Gradnikove domačije v Medani, pa revitalizacijo vasi Slapnik.

Ker njegovemu kolegu v Vipavi Ivanu Princesu ni uspel enak podvig, je Mužič postal edini župan na severnem Primorskem, ki bo na tem položaju sedem mandatov, skoraj 30 let.

Gradnji vrtca pa bi prednost dala tudi tokratna tekmica briškega “večnega župana” Teja Jelina. Tokrat se je ona spustila v boj kot kandidatka SDS, podprli sta jo še SLS in NSi. Vendar je bil rezultat podoben tistemu izpred štirih let,

“Seveda smo se nadejali zmage. Toda ljudje se niso odločili za spremembe, ostalo bo enako vodenja kot doslej,” se je odzvala.

Teja Jelina

drugouvrščena

“Seveda smo se nadejali zmage. Toda ljudje se niso odločili za spremembe, ostalo bo enako vodenja kot doslej.”


Najbolj brano