Prva in zadnja četrtina za odliko

V četrtem krogu A2 Triglav regionalne vaterpolo lige se je Koper Primorska pomerila s črnogorskim moštvom Cattara in zmagala z 12:9. Vaterpolisti edinega slovenskega predstavnika v mednarodni ligi so tako prišli do prve zmage in se na lestvici dvanajstih moštev povzdignili na osmo mesto.

Tako je trener Nebojša Obradović svojim varovancem delil napotke za prvo zmago v novem tekmovanju. Foto: Sandi Jerman
Tako je trener Nebojša Obradović svojim varovancem delil napotke za prvo zmago v novem tekmovanju. Foto: Sandi Jerman
Koper Primorska : Cattaro 12:9 (4:1, 2:4, 2:3, 4:1).

Bazen pod balonom, gledalcev 150 sodnika Gavrilović (Zagreb) in Čipčić (Reka).

Koper Primorska: Gržentić, Janošević, Zadeu, Berce, Dimitrijević 1, Khmelevskikh 2, Lagonigro, Galić 1, Caponero 2, Brozovič, Šormaz 3, Crnica 3, Deković, Giorgi. Trener: Nebojša Obradović.

Cattaro: Mandić, Pržica 1, Vujošević, Marković 2, Mršić, Milić 2, Jasovic, Vujović, Milaš 3, Vuksanović, Dončić 1, Petrović, Marinkovic, Božović. Trener: Ivan Bjelobrković.

Vaterpolisti Cattara iz Kotorja so bili pred gostovanjem v Kopru na lestvici zadnji in še brez točk, nanizali so tri poraze zapored. Koprčani pa so dvakrat izgubili na gostovanjih, na edini domači tekmi z Gorenjem iz Valjeva pa so remizirali. Gostitelji so tako vlogo favorita hitro potrdili, saj so odlično začeli srečanje in povedli kar s 4:1. Tedaj se je zdelo, da so jim nasprotniki povsem nedorasli, toda v domačem taboru je ob visoki prednosti malce popustila zbranost. To pa so gostje takoj izkoristili in s tremi spretno doseženimi goli zapored tudi ekspresno izenačili. Kljub številnim napakam so potem vaterpolisti Kopra Primorske na začetku tretje četrtine prišli do prednosti s 7:5, a sta najbolj izkušena igralca gostov Milaš in Dončić hitro poskrbela za novo izenačenje na 8:8. V zadnji del igre sta tako ekipi vstopili poravnani, toda tedaj so odgovornost nase prevzeli tudi najbolj izkušeni domači igralci. Galić, Crnica in Šormaz so s štirimi zaporednimi goli dokončno odločili tekmo in poskrbeli za izjemno pomembno prvo koprsko zmago v sezoni.

“Čestitam Koprčanom za zasluženo zmago, na koncu so odločile njihove izkušnje. Mi imamo v povprečju izjemno mlado ekipo, saj smo predlani ostali brez bazena in novega ne bomo dobili še vsaj eno leto. Zato smo se odločili, da najbolj perspektivnim mladim igralcem dodamo tri izkušene vaterpoliste in pripravimo temelje za prihodnost,” je povedal črnogorski trener Ivan Bjelobrković.

“Mogoče rezultat na koncu niti ni realen, razlika bi lahko bila višja. Toda zbrali smo se komaj 15. septembra, mesec dni kasneje pa je bila že prva tekma sezone. Smo še dokaj neuigrani in tudi zato prihaja do teh nihanj. Poleg tega je naša ekipa precej mednarodno obarvana, zato včasih komuniciranje med igralci še ni najboljše,” je pojasnil domači vratar Luka Gržentić.


Najbolj brano