Bodo Izolani slavili vsaj na tribunah?

Veliko neznank pred današnjim derbijem spominov na stare nogometne čase med Koprom in Izolo ni. Lestvica tretje SNL zahod pove veliko, nepredvidljivo pa je navijaško dogajanje na tribunah.

Pred današnjim sosedskim obračunom na Bonifiki je glede na 
razmerje moči glavno vprašanje, koliko žog bo končalo v izolski 
mreži.    Foto: Tomaž Primožič/FPA
Pred današnjim sosedskim obračunom na Bonifiki je glede na razmerje moči glavno vprašanje, koliko žog bo končalo v izolski mreži.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER, IZOLA > Seveda je vprašanje, kdaj in če se sploh bosta ekipi v prihodnjih letih še srečali. Koper bo prek kvalifikacij zelo verjetno napredoval v drugo SNL, izolska realnost pa je združena tretja SNL. Koprčani so v tej sezoni edini poraz na uradni tekmi utrpeli v dvoboju z edinimi kolikor toliko resnim izzivalcem v tretji ligi, Tolminom, ki se je zgodil po prvi polfinalni tekmi slovenskega nogometnega pokala na Bonifiki, kjer je s 5:0 slavila Olimpija. Ta je koprskim kozlom nazorno pokazala razliko med njihovo in prvoligaško ravnijo nogometa. Koprčani so se tedaj prvič morali postaviti v vlogo njihovih tekmecev lani v EPNL in letos v tretji SNL. Koper ima pred koncem jesenskega dela prvenstva 33 točk, tri več od Tolmina. Izola je s 15 točkami trenutno na četrtem mestu. Uvrščena je prav na rob mest, ki peljejo v reformirano tekmovanje tretje SNL, ki namesto štirih predvideva le še dve skupini.

Prvi medsebojni dvoboj v Izoli po več kot 23 letih so dobili gostje s 3:0. Izolani so se sicer borili do konca, a so bili na igrišču tudi preveč naivni. Osrednje dogajanje na tekmi je potekalo na tribuni, najbolj vroče glave pa so poskrbele tudi za izlet na igrišče, ko je ob približno dvatisočglavi množici zadišalo po starih navijaških časih. In da bo vsaj približno tako, je z delegiranjem poskrbela tudi NZS, saj bo vlogo delegata in kontrolorja opravljal Drago Kos, ki je bil kot sodnik vse prej kot priljubljen pri koprskih navijačih.

Tudi tokrat bo na tribunah koprske Bonifike pestro. Domače navijaške (nezaželene) skupine ne bo, zato pa ne bo manjkalo organiziranih izolskih navijačev. Ribari so se, podobno kot že za eno od rokometnih gostovanj, odločili, da bodo v Koper kar pripluli z barkami. Zbrali se bodo danes opoldne na carinskem pomolu v Izoli.  


Najbolj brano