Kljub trem točkam trener slabe volje

Čeprav so bili gostitelji v dvoboju z oranžnimi absolutni favoriti, so ti prikazali precej nepopustljivosti, a v prvem polčasu niso znali izkoristiti obetavnih protinapadov ob sežanski neprepričljivi igri. V drugem je bila zgodba drugačna.

Dino Stančič (v ospredju) je bil najboljši igralec v domači vrsti. Foto: Matej Glavina
Dino Stančič (v ospredju) je bil najboljši igralec v domači vrsti. Foto: Matej Glavina

SEŽANA > “Vse, kar je danes omembe vredno, je rezultat, izvedba pa je bila zelo slaba. Moram reči, da sem zelo razočaran. Pomembna je bila le zmaga zaradi potrditve uspeha iz Lendave,” je precej razočaran po koncu tekme govoril trener Tabora Andrej Razdrh. In to kljub zmagi s 3:1.

Sežanci so bili v prvem polčasu daleč od svoje običajne igre, z velikim številom napak, ki jih Ankarančani niso znali izkoristiti. No, eno vendarle so: v 24. minuti je Andraž Šabec na levi strani preigral izkušenega Erika Salkića, žogo podal v kazenski prostor, kjer jo je Patrik Bordon poslal v zgornji levi vratarjev kot. Šok je še nekoliko spodrezal noge domačim, ki jim igra nikakor ni stekla, obenem pa so izgubili veliko žog. Iz teh so se razvili protinapadi gostov, ki pa niso znali znova zadeti. Še najbližje zadetku je bil Joao Pedro Menegusso, ki se je znašel iz oči v oči z vratarjem Arianom Renerjem, ki je strel odbil v kot. V 33. minuti se je po gneči v kazenskem prostoru gostov zdelo, da je žoga po strelu Leona Severja že prečkala golovo črto. Po obdobju ankaranskih prebliskov se je odprlo tudi domačim. Dino Stančič se je očitno razjezil in na desnem boku postavil dve prestavi više, prehitel Martina Doćija in podal na drugo stran kazenskega prostora do Roka Duspare, ki je poravnal izid.

Cherrybox 24 Tabor : Ankaran Postojna 3:1 (1:1)

Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 300, sodniki Mertik (Odranci) 6,5. Strelci: 0:1 Bordon (24), 1:1 Duspara (39), 2:1 Stančič (51), 3:1 Bačanin (55).

Cherrybox 24 Tabor Sežana: Rener 6,5, Vidaković, 6,5, Azinović 6, Aliaj 6 (od 90. Slavec-), Salkić 6,5, Nemanič 6, Krivičić 6, Sever 6, Stančič 7,5, Duspara 7 (od 79. Stare-), Bačanin 7 (od 82. Kosmač-). Trener: Andrej Razdrh.

Ankaran Postojna: Matošević 6, Gyebi 6, Dias 6, Badžim 6, Ardenghi 5,5, Doći 5,5, Slaviero 6, Badžim 6, Menegusso 5,5 (od 64. Ibrišimović 5,5), Šabec 6, Agić 6, Bordon 6,5. Trener: Vlado Badžim.

Rumena kartona: Vidaković; Gyebi.

Med polčasom so se tresli zidovi sežanske slačilnice in na igrišče je stopila nekoliko prerojena domača ekipa, ki je v desetih minutah poskrbela za preobrat, potem pa nadzirala potek tekme. V 49. minuti je poskus Marka Bačanina ubranil vratar Kristjan Matošević, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Stančič. Nekaj minut zatem je po obdobju domače prevlade Bačanin zatresel vratnico, potem pa v padcu ujel odbito žogo in jo leže v dvoboju z vratarjem Matoševićem potisnil v mrežo. Šele na koncu tekme so znova zapretili gostje prek Bordona, za še višje vodstvo domačih pa bi na koncu lahko zadela še Nace Kosmač in Marsel Stare.

“Izgubili smo kombinatoriko, ki nas je doslej krasila. Mogoče je to posledica tekme v Lendavi, kjer je bil v ospredju rezultat. Ne vem, zakaj so bili igralci v krču, za to ni bilo nobene potrebe, “ je še dejal Razdrh.

Statistika tekme

> Streli v okvir: Tabor 8, Ankaran 3;

> Koti: Tabor 10, Ankaran 1;

> Prepovedani položaji: Tabor 2, Ankaran 5;

> Prekrški: Tabor 12, Ankaran 9;

> Kartoni: Tabor 1, Ankaran 1.

“Danes se je potrdilo, da lahko kljub vsem težavam in manjši količini treninga odigramo enakovredno tekmo in zelo mi je žal, da v prvem polčasu nismo povedli s tremi, morda štirimi goli razlike. Sežana je sicer bila v tej tekmi favorit, ampak tega ni pokazala na igrišču. Razlika na igrišču ni tako velika, kot so težave v našem klubu,” je povedal ankaranski trener Vlado Badžim.


Najbolj brano