Uroš Brežan: Turistični center spet v igri

Od mladih nog je Uroš Brežan v središču tolminskega dogajanja. Kot dober nogometaš si je našel širok krog prijateljev, ko je študiral ekonomijo, je predsedoval Klubu tolminskih študentov.

Uroš Brežan Foto: Neva Blazetič
Uroš Brežan Foto: Neva Blazetič

Diplomiral je na temo smiselnosti trženja Posočja kot turistične destinacije. Morda mu bo to v pomoč pri iskanju vlagateljev v nekdanje vojaško strelišče pri Žabčah. “Turistični razvoj je tako zelo napredoval, da je zdaj čas za iskanje investitorja po vseh možnih kanalih,” napoveduje. Preden je leta 2006 na listi LDS in SMC prvič kandidiral za župana in uspel, je bil vodja projektov na Posoškem razvojnem centru, kar pomeni, da mu postopki za kandidiranje za denar EU niso tuji. Bil je podžupan med letoma 2002 in 2006. Na zadnjih volitvah se ni uspel ponovno uvrstiti v državni svet, kar je mnoge presenetilo.

Kandidati na njegovi listi so v razponu od 26 do 67 let, kar ga zaradi medgeneracijskega sodelovanja zelo veseli. Pred naslednjim mandatom poudarja: “Dostopnost in mobilnost sta ključni za razvoj. Skupaj z direkcijo za infrastrukturo nadaljujemo z delom na četrti razvojni osi. Pritiskali bomo na državo, da bi za demografsko ogrožena okolja namenjala dodatne spodbude.“


Najbolj brano