Rajko Lasič: Lotil bi se čiščenja

Samostojni podjetnik Rajko Lasič iz Renč v lokalni politiki ni novinec. Dva mandata je bil predsednik Krajevne skupnosti Renče, kasneje je deloval v novogoriški obrtni zbornici, v preteklem mandatu je bil občinski svetnik, od leta 2011 pa je bil poveljnik civilne zaščite v Občini Renče-Vogrsko.

Rajko Lasič
Rajko Lasič 

Po končani srednji gradbeni šoli se je najprej zaposlil pri podjetju SGP Gorica, od leta 1989 pa je lastnik svojega gradbenega podjetja, v katerem danes dela približno deset zaposlenih.

Za kandidaturo se je odločil po tem, ko je izvedel, da dosedanji župan Aleš Bucik na letošnjih lokalnih volitvah ne bo več kandidiral. “Spodbudilo pa me je to, da so mi vsi člani upravnega odbora združenja Skupaj izrekli podporo,” pristavlja. Kot pravi, se bo trudil predvsem, da se v občini začne gradnja kanalizacijskega sistema in čiščenje komunalnih odplak ter da se vzpodbudi razvoj turizma in kmetijstva, pri čemer je po njegovih besedah v občini še veliko rezerv. Ali bo funkcijo župana opravljal profesionalno ali ne, se še ni odločil.

V občini je dobro znan na področju športa. V mladosti je bil aktiven športnik, igral je vaterpolo in nogomet v Renčah, nekaj let pa tudi pri Nogometnem društvu Gorica.

Po zaključku aktivne športne kariere je svoje izkušnje delil kot nogometni trener, celo desetletje pa je tudi predsedoval Nogometnemu klubu Renče. V prostem času rad jadra.


Najbolj brano