Andrej Maffi: Še veliko dela

Občina Kanal je ena tistih, zaradi katerih je bila (ali pa je še) SLS močna “na terenu”. Tam ima stranka župana skoraj ves čas, odkar je država razdrobljena na mnoštvo občin, in to tradicijo že polnih 12 let nadaljuje Andrej Maffi.

Andrej Maffi Foto: Ambrož Sardoč
Andrej Maffi Foto: Ambrož Sardoč

Bo tako ostalo? Danes 57-letni Maffi, nekoč ustni higienik z ambulanto v Novi Gorici, je bil en mandat svetnik občine, v edinem obdobju, ko je vajeti imela v rokah takrat še formalno obstoječa LDS. Ko pa je pred 12 leti tam spet zmagala ljudska stranka, je prevzel položaj župana in ga ohranil. Najbolj tesno od treh volilnih tekem je imel s kandidatom SD Davidom Valentinčičem.

“Več kot narediš, bolj spoznaš, da je treba narediti še veliko,” Maffi razlaga, zakaj želi županovati še v četrto. V kolikor bo izvoljen, bo morda izpeljal celo projekt, ki je bil aktualen pred njegovim prvim mandatom: gradnjo doma upokojencev. Sicer pa napoveduje nadaljnje izboljšave komunalnih napeljav in cest, pomoč mladim družinam, zlasti če bi želele ostati na redko poseljenih hribovitih delih občine, pa nadaljevanje politike nizkih cen komunalnih storitev za občane, seveda v breme občinskega proračuna.

Zavzemal se bo tudi za razvoj gospodarstva, ki temelji na naprednih, ekološko naravnanih tehnologijah, je dejal. In prav slednje bi rad videl v Salonitu, ki je zaradi azbesta in rabe odpadkov kot goriva v proizvodni predmet polemik. “Želim, da se sežiganje odpadkov zmanjša na minimum,” trdi Maffi in rad bi, da bi občina v teh postopkih imela več besede. Kot je dokazal v 12 letih, pa ni pričakovati, da bo s tovarno kdajkoli šel na nož.


Najbolj brano