Sebastjan Komel: Gradi novo vizijo

Sebastjan Komel je star 45 let. Otroštvo je preživel v Solkanu, diplomiral pa iz ekonomije. In je gospodarstvenik od glave do pet.

Sebastjan Komel Foto: STA
Sebastjan Komel Foto: STA

V podjetju, ki ga trenutno vodi, je pojasnil, je delal že v študentskih letih. In delo v gospodarstvu mu je po njegovem mnenju privzgojilo najboljše vrednote, lastnosti in navade. To so odgovornost, poslovna komunikacija in omika, spoštovanje dogovorjenih rokov in timsko sodelovanje. To, pravi, bi bila vodila njegovega dela v občinski upravi.

“Žal pa ugotavljam, da mesto, v katerem živim, ne ponuja dovolj priložnosti mladim, ne omogoča dovolj mirnega življenja delovno aktivnemu prebivalstvu in ne poskrbi dovolj za starejše občanke in občane. Niti v samem mestu niti na podeželju. Vsaj ne tako, kot bi si želel,” je Komel utemeljil svojo odločitev za premik iz gospodarstva v politiko. In napovedal novo vizijo za Novo Gorico: “Najlažje je kritizirati, vključiti se v delo občine in aktivno doprinesti k hitrejšemu razvoju pa je veliko težje.”

Prihaja kot novinec. Ampak s podporo uveljavljene SD, ki ima razvejano mrežo in na Goriškem, kljub temu, da so zlati časi minili, še vedno solidno podporo. Vprašanje je, ali se bo stava na mladega kandidata, ki je očitno razgledan, priljuden, všečen in kolikor toliko spretni govorec, stranki, ki išče nekdanjo slavo, splačala. Komel je svoj prvi test že opravil. Politični vihar ob novici, da je nekaj mesecev pred volitvami za volan sedel pod vplivom alkohola, je prestal dostojanstveno in pogumno.


Najbolj brano