Tako za Gorico kot za Koper ostaja prvenstvo edina skrb

Olimpija, Maribor, Mura in Aluminij so polfinalisti slovenskega nogometnega pokala. Gorica in Koper sta na povratnih četrtfinalnih dvobojih nekoliko popravila rezultatski vtis s prvih tekem, po katerih pa je že bilo jasno, da je primorska pokalna zgodba za letošnjo sezono končana.

Branilci pokalne lovorike iz ljubljanske Olimpije (v zelenih dresih) 
so v četrtfinalu preskočili Koprčane. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Branilci pokalne lovorike iz ljubljanske Olimpije (v zelenih dresih) so v četrtfinalu preskočili Koprčane. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Mura : Gorica 3:2 (1:1)

Mestni stadion Fazanerija, gledalcev 1300 sodnik Glažar (Hajdina). Strelci - 1:0 Maroša (6), 1:1 M. Kavčič (17), 2:1 Horvat (51), 3:1 Karničnik (65), 3:2 Smajlagić (82).

Mura: Obradovič, Pucko, Boškovič, Rebernik, Maruško (od 76. Kouter), Lorbek (od 66. Kozar), Maroša, Horvat, Karničnik, Šušnjara (od 76. Bobičanec), Kurbus. Trener: Ante Šimundža.

Mariborčani za las

Z najbolj razburljivim četrtfinalnim razpletom je postregel obračun v Domžalah, ki so po 90 minutah imele v nogah prednost (2:0) za polfinale. V sodnikovem dodatku pa so se Mariborčani izvlekli, z dvema goloma postavili izid tekme 2:2 in se s skupnih 3:2 prebili v polfinale. Med najboljšo četverico bo še drugo sezono zapored Aluminij, ki je doma remiziral 0:0 s Krškim, napredoval pa je zaradi golov, doseženih v gosteh na prvi tekmi (2:2). Polfinalni obračuni bodo na sporedu prihodnjo pomlad.

Gorica: Sorčan, Curk, Celcer, Grudina, Kolenc (od 63. Jermol), Kotnik, Filipović, Osuji (od 72. Smajlagić), M. Kavčič, T. Kavčič (od 46. Tomiček), Lipušček. Trener: Miran Srebrnič.

MURSKA SOBOTA Če na dveh tekmah prejmeš šest zadetkov, ne moreš upati na napredovanje v izločilnem dvoboju. Novogoričani so svoje možnosti zapravili že na domačem obračunu, ki so ga pred tednom dni izgubili z 0:3, na sredini povratni tekmi pa pričakovano ni bilo čudežnega zasuka. Udarna novogoriška enajsterica je bila z nekaj obrambnimi posegi sicer tista, ki je v prvenstvu nosila največ igralnega bremena, a se je kmalu izkazalo, da bo v odprti predstavi težko zdržala brez prejetega gola. Borbeni načrt se je gostom podrl že po nekaj minutah. Spet je udaril Amadej Maroša, ki je pokopal novogoriške upe že z zadetkoma v končnici tekme v športnem parku. Tudi tokrat je upravičil zaupanje trenerja Anteja Šimundže, ki ga je v premešano soboško enajsterico uvrstil od prve minute. Novogoričani so z golom Matije Kavčiča sicer hitro poravnali izid v Fazaneriji, a za uspeh v skupnem seštevku bi potrebovali še štiri zadetke, kar je bilo seveda iluzorno. Tekmovalni naboj je tako kmalu splahnel, je pa res, da so gostitelji pred domačimi gledalci ohranili željo po dokazovanju, ki jim je v nadaljevanju prinesla še dva gola. Novogoriški poraz je po samostojnem prodoru ublažil rezervist Semir Smajlagić, ki bi utegnil na jutrišnji prvenstveni tekmi z Rudarjem zasesti mesto v udarni enajsterici. Najboljši strelec Gorice Andrija Filipović, ki je v Fazaneriji prispeval podajo za prvi gol, je namreč v sodnikovem dodatku prejel neposredni rdeči karton in ga gotovo čaka prepoved nastopa.

Olimpija : Koper 1:1 (0:0)

Stadion Stožice, gledalcev 500 sodnik Kovačič (Grosuplje). Strelca - 0:1 Baša (48), 1:1 Lendrić 60) Olimpija: Vidmar, Valenčič, Črnic, Jurčevič, Boakye, Lendrić, Ilić, Lukanović (od 78. Suljić), Gorenc (od 46. Maksimenko), Lupeta, Avramovski (od 78. Kobiljar). Trener: Zoran Barišić. Koper: Grlj, Ajkić (od 86. Opara), Glavaš, Baša, Tomić, Hadžić, Verunica (od 88. Fatić), Petrović, Maslić (od 71. Vrdoljak), Kovačević, Tramte. Trener: Damir Milinović.

LJUBLJANA Branilci državnega in pokalnega naslova so vse opravili že v Kopru, ko so slavili s 5:0, zato je domači trener Zoran Barišić priložnost ponudil rezervistom in pred nadaljevanjem prvenstva spočil nosilce igre. Kakovostna razlika je bila na strani Ljubljančanov, ki so imeli več od igre in številne priložnosti že v prvem polčasu. Prednjačil je Ivan Lendrić, najbliže golu pa je bil Boakye. Koprčani niso ogrožali vrat Nejca Vidmarja, so pa zato povedli takoj na začetku drugega polčasa. Na levem boku je pobegnil Mateo Verunica, Vidmar je njegov strel ubranil, žogo pa je nato v mrežo poslal Edi Baša. Deset minut pozneje je iz neposredne bližine izenačil Ivan Lendrić. Koper je imel takoj zatem še eno priložnost za zadetek, vendar je bil Vidmar hitrejši od Verunice. V nadaljevanju tekme so imeli domači še nekaj priložnosti za zadetek, a je Olimpija vseeno napredovala s skupnim izidom 6:1.


Najbolj brano