Zlatka Olah: “Piran bo brez revežev”

Zlatka Olah je postala javno znana, potem ko se je spomladi pred dvema letoma uprla deložaciji iz svojega stanovanja v Luciji, ki ga je sodišče prodalo na dražbi.

Zlatka Olah Foto: SSN
Zlatka Olah Foto: SSN

Potem ko je kot podjetnica zabredla v dolgove, ji je sicer uspelo povrniti večino tega, kar je dolgovala, a so pri družbi Petrol, ki ji je dolgovala nekaj tisoč evrov, sprožili izvršbo. Na dan deložacije je grozila, da bo stanovanje, v katerem sta bila tudi njena vnuka, pognala v zrak. Na koncu je le popustila in priznala, da so bile njene grožnje lažne. Olahova je nato dlje časa vsak dan protestirala pred piranskim sodiščem. Odkrila je tudi, da ima sodnica, ki je vodila postopek izvršbe, težave zaradi suma črnograditeljstva.

Zlatka Olah se je zdaj odločila, da kandidira za piransko županjo. Pravi, da se bo zavzemala za razvoj turizma in malega gospodarstva ter napoveduje občinsko finančno podporo vsem dobrim projektom. Po drugi strani pa načrtuje, da bo počistila s korupcijo, klientelizmom in nepotizmom v občini.

Za reševanje težav ljudi bi odprla brezplačno pravno pisarno, sicer pa bi opravila revizije poslovanja javnih služb in za najmanj 30 odstotkov pocenila osnovne stroške občanov. “Občina Piran ne bo več imela revežev in brezdomci bodo dobili vse, kar dobi vsak migrant, ki potrka na vrata Slovenije,” izpostavlja v svojem programu.


Najbolj brano