Tomaž Gantar: Za zdrave krajane in turizem

Tomaž Gantar se želi vrniti na mesto piranskega župana, ki ga je po volilnem porazu proti dozdajšnjemu županu Petru Bossmanu zapustil pred osmimi leti.

Tomaž Gantar Foto: Jasna Arko
Tomaž Gantar Foto: Jasna Arko

Od tistih časov, ko je bil politično blizu koprskemu županu Borisu Popoviču, je naredil premik k stranki Desus, kjer je tudi podpredsednik. Na tokratnih lokalnih volitvah pa kandidira kot neodvisni kandidat s podporo liste Naš kraj. “S tem bi rad dal ljudem znak, da se ne nameravamo iti politike, ampak gledamo razvojno,” je napovedal.

Gantarjeva karierna pot je zelo bogata: zdravnik, specialist urologije, nekdanji direktor izolske bolnišnice, kot že omenjeno, piranski župan, bivši minister za zdravje - ki je protestno odstopil, ker ni mogel izpeljati nekaterih nujnih sprememb - in državnozborski poslanec Desusa v zadnjem mandatu.

Njegova desna roka na tokratnih volitvah je Robert Fakin, prvi mož Agrarie Koper, ki naj bi v primeru uspeha na lokalnih volitvah postal neprofesionalni podžupan. Gantarja pa podpira tudi Gašpar Gašpar Mišič - trenutno podjetnik, ki sicer kandidira za župana v Mestni občini Koper.

Glavni točki Gantarjevega predvolilnega programa sta najprej zdravje in zadovoljstvo občanov, sledi pa trajnostni razvoj turizma kot glavne gospodarske panoge v občini. V primeru izvolitve za župana namerava še naprej deloma opravljati zdravniško prakso.


Najbolj brano