Olga Franca: Za enakomeren razvoj

Županska kandidatka gibanja Skupaj je Olga Franca. Donedavno glas in podoba SLS je stranko po dvajsetih letih razočarano zapustila.

Olga Franca Foto: Mirjana Cerin
Olga Franca Foto: Mirjana Cerin

Politično pot se je odločila nadaljevati pod okriljem nestrankarskega civilnega gibanja aktivnih občanov, s katerimi jo med drugim druži izjemno kritičen pogled na poteze zdajšnjega župana Borisa Popoviča. Zlasti mu očita razmetavanje javnega denarja za nepotrebne naložbe, medtem ko prebivalci na podeželju še nimajo na voljo osnovne infrastrukture.

Čeprav je sprva menila, da v igro za županjo Kopra ne bo vstopila, se je nato pustila pregovoriti. Predvsem zaradi argumenta, da je po 16 letih vladavine ene politike nujna sprememba.

“Tako ne gre več. V dveh mandatih sem si kot občinska svetnica prizadevala spremeniti način razmišljanja in delovanja v občini, na sejah sem postavila več kot sto vprašanj. Koper potrebuje enakomeren in enakovreden razvoj, ki ga je treba načrtovati zunaj občinske palače in skupaj z 22 krajevnimi skupnostmi,” ocenjuje Olga Franca.

V svoji dolgoletni politični karieri je vselej brezkompromisno vztrajala pri transparentnosti delovanja, zato ne čudi njeno opozorilo, da bi v javnih podjetjih moralo biti več nadzora. Pri načrtovanju razvoja se ji zdi ključno sodelovanje. Prizadevala si bo za izboljšanje dotrajanih cest, dograditev kanalizacije, v mestu pa se ji zdi nujna obnova stavb in palač, za kar bi lahko izkoristili evropski denar.


Najbolj brano