Evgenij Komljanec: Izoli bi vrnil dušo

Evgenij Komljanec, dolgoletni direktor izolskega zdravstvenega doma, se po 12 letih vrača v lokalno politiko.

Evgenij Komljanec Foto: Zdravko Primožič/FPA
Evgenij Komljanec Foto: Zdravko Primožič/FPA

Nekdanji predstavnik LDS kandidira za izolskega župana s podporo gibanja Ponosni na Izolo. Na njegovi listi so med drugim prepoznavni športniki Vasilij Žbogar, Tonči Žlogar in Rajko Hrvat. “Za nami smo mi. Največji podpornik gibanja je Evgenij Komljanec. Sam imam izkušnje s številnimi predvolilnimi kampanjami, sami smo poskrbeli za vse. Ne sodelujemo s kakšno agencijo,” je pojasnil ob predstavitvi.

Komljanec trdi, da je neodvisen kandidat, ki je odprt za zavezništva - podpirajo ga tudi SMC, Zveza za Primorsko in Združeni za Izolo. “Trenutno v občinskem svetu ne vidim nobene stranke ali liste, s katero ne bi mogel sodelovati,” je pred časom ob predstavitvi svoje kandidature dejal Komljanec. Med načrti, za katere se mu zdi, da bi jih bilo treba v prihodnjem županskem mandatu nujno izvesti, je izpostavil kulturni in mladinski center, športni center s poudarkom na vodnih športih in muzej.

Sicer pa v svojem volilnem programu poudarja skrb za socialno šibkejše, mlade in trajnostni turizem. Kot je pojasnil, ne zagovarja hotelskih resortov, kot je Bernardin, pač pa manjše družinske hotele, Prepričan je, da je Izola izgubila razvojni naboj in da ji je treba “vrniti dušo”. Komljanec, ki se je precej ukvarjal tudi s podjetništvom, v Izoli vidi velik potencial in - tudi zaradi zaostrenega finančnega položaja občine - zagovarja sodelovanje z zasebnimi vlagatelji.


Najbolj brano