Darij Novinec: Nadoknaditi zamujeno

Darij Novinec kandidira za piranskega župana na listi Slovenija za vedno in s podporo liste Piran je naš. Piran je zapustil, ko se je v osemdesetih letih odpravil “s trebuhom za kruhom”, a se je zdaj vrnil v rojstni kraj.

Darij Novinec Foto: Slovenija za vedno
Darij Novinec Foto: Slovenija za vedno

V politiko je vstopil skupaj z Borisom Popovičem, sodeloval je pri več projektih in v nadzornih svetih občinskih zavodov. Verjame, da lahko v Piranu uresniči uspešno zgodbo po koprskem zgledu.

“Takoj bomo začeli urejati kraj, da nadoknadimo zamujeno. Piranu in Portorožu je treba vrniti šarm in blišč, Avditoriju pa prvotno funkcijo glavnega usklajevalca prireditev v občini,” napoveduje. Med prednostne naloge uvršča ureditev prometa v mestu, nakup dodatnih električnih vozil za krajane ter prilagoditev zdaj povsem neživljenjskih predpisov.

Med perečimi točkami omeni neustrezen standard vrtca v Luciji. “Lotili se bomo tega projekta in pregledali šolsko in predšolsko infrastrukturo ter jo skladno z možnostmi začeli obnavljati,” obljublja. Pravi, da bo pospešil neprofitno stanovanjsko gradnjo, začel bo z urejanjem Jernejevega kanala, prizadeval si bo za razvoj in gradnjo moderne športno-turistične infrastrukture. “Posebno pozornost bomo namenili ohranjanju kulturne dediščine, spodbujali energetsko prenovo stavb ter pomagali skleniti državni prostorski načrt za podaljšanje letališke steze na Aerodromu Portorož,” našteva Novinec.


Najbolj brano