Predvolilni kolaž (3)

Tina Komel je v službi ali ni?

KOPER > Minuli teden smo na tem mestu objavili informacijo, da nekdanja poslanka in ministrica Tina Komel po novem sodeluje v štabu Borisa Popoviča, vendar da na koprski občini nima službe, kar nam je Komelova povedala sama. Vendar pa se je že v začetku tedna izkazalo, da je že od 1. septembra na občini zaposlena za polni delovni čas, in sicer kot svetovalka župana, kar so nam potrdili tudi na občini.

Prestopi v drugi tabor

NOVA GORICA > Prestopi iz tabora v tabor niso neobičajni, tudi med bolj izpostavljenimi politiki. V Novi Gorici, denimo, so prestopili trije mestni svetniki. Na visoki tretje in četrto mesto z veliko možnostjo izvolitve sta v Listo Roberta Goloba prešla dosedanja mestna svetnika Jožko Leban (nekdaj Lista za Solkan) in Ljubka Čargo (prej Lista Trnovske in Banjške planote). Na listo Socialnih demokratov na nekoliko manj izvoljivem devetem mestu pa se po novem poteguje svetnik liste Povezani za Goriško Tadej Pišot. V občini Renče-Vogrsko pa je svetnik Nedeljko Gregorič zapustil Združenje skupaj in je zdaj nosilec Liste za gospodarski razvoj, s podporo katere kandidira tudi za župana.

Upokojenci gradijo na mladih

NOVA GORICA > Besede prvaka Desus Karla Erjavca, da njegova stranka ni le stranka upokojencev, so v Novi Gorici očitno vzeli zelo zares. Na 16-članski listi za mestni svet tako med drugim kandidirajo 27-letna Nastja Zadravec in Marko Petrevčič ter 24-letni Tilen Budihna. Hja, tudi mladi bodo načeloma nekoč upokojenci ...

Najbolj razkošna volilna propaganda

KOPER > V prvem tednu uradne predvolilne kampanje se je z najbolj razkošno propagando izkazal Boris Popovič. Vsa gospodinjstva v Mestni občini Koper so na dom dobila bilten koprske občine MOK, v katerem je na 80 straneh objavljenih 50 njegovih fotografij. Na eni izmed njih se je, čeprav se to zdi nemogoče, pojavil celo dvakrat. Poleg tega so v biltenu objavljene fotografije vseh članov njegove družine, popisane pa so tudi dejavnosti njegovih najožjih sodelavcev. Ob tem pa sam Popovič in njegovi stranki za to propagando niso plačali prav ničesar - stroške je namreč pokrila kar Mestna občina Koper, torej kar sami Koprčani in Koprčanke.


Najbolj brano