V Koper prihaja domžalski Helios

V regionalni košarkarski ligi ABA 2 sta po štirih krogih neporaženi moštvi Splita in Sixta Primorske, ki je v soboto izgubilo tekmo državnega prvenstva z drugim slovenskim regionalnim ligašem, Rogaško. Tretji, Helios, prihaja drevi v Koper na slovenski derbi v regiji.

KOPER > Moštvo Sixt Primorske se bo po porazu v državnem prvenstvu skušalo ekspresno vrniti v zmagovalne tirnice, ob tem pa v ligi ABA 2 vknjižiti peto zaporedno zmago. Drevi ga čaka prva izmed treh zaporednih tekem v dvorani Bonifika.

Domžalčani so v drugo regionalno ligo vstopili s posebnim povabilom, doslej pa so premagali le Vršac, ki je bil prav tako povabljen v ligo. Prejšnji teden so bili Domžalčani blizu podaljšku na tekmi z beograjskim Dynamicom, izgubili so še z dvema kandidatoma za vrh, MZT Skopje in Borac Čačak.

Najboljši posameznik Helios Suns je 23-letni in 210 centimetrov visoki srbski center Đoko Šalić, ki v povprečju dosega po 18,3 točke in 4,3 skoke. Je tudi eden od osmih novincev v prenovljenem moštvu. Poleg njega so v Helios pred sezono prišli Miroslav Pašaljić, Miha Fon, Urban Durnik, Bine Prepelič, Luka Smodiš, Jakob Strel in nekdanji član Primorske Nikola Gajić.

Tako kot Primorska so bili prejšnji teden v državnem prvenstvu poraženi tudi Domžalčani, saj jih je Krka premagala z 77:65. “Helios Suns je spoštovanja vredna ekipa in čaka nas zahteven preizkus. Za želeno zmago bomo morali biti povsem osredotočeni, v igri pa pokazati kar največ energije,” pravi trener tigrov Jurica Golemac.

Vstopnice za tekmo so po šest evrov, še vedno pa so v prodaji tudi sezonske vstopnice. Polovico kupnine bo klub namenili projektu Botrstvo v Sloveniji.


Najbolj brano