Športna eleganca za izbrane

Audi se s premiero novega Q8 kot zadnji iz nemškega premijskega trojčka vključuje v boj za kupce najbolj prestižnih športnih terencev, ki kombinirajo slog kupeja z uporabnostjo športnega terenca. Precejšnja zmogljivost na vseh terenih, bogata opremljenost in tehnološka dovršenost so ključni aduti novega paradnega konja iz Audijeve družine Q.

Najnovejši audi preseneča z drznejšo obliko. Foto: Darjan Gorela
Najnovejši audi preseneča z drznejšo obliko. Foto: Darjan Gorela

Na cesti ga boste le stežka zgrešili, saj bo Q8 s seboj pripeljal tudi nekaj oblikovne svežine, ki jo je začel nedavno predstavljeni A8. V primerjavi s Q7 bo Q8 nekoliko manjši, prepoznali pa ga boste po novi maski z izrazitimi v krom odetimi hladilnimi režami ter seveda kupejevsko karoserijsko obliko. Svetila bodo v LED tehnologiji, sprednji žarometi bodo pričakovano matrični.

Ob premieri bo na voljo le kot Q8 50 TDI, kar po domače pomeni trilitrski šestvaljni dizel z močjo 213 kW (286 KM) ter 600 Nm navora, ki mu bo v pomoč t. i. mehki hibridni sistem (MHEV) z 48-voltnim električnim sistemom. Naslednje leto sledita še Q8 45 TDI (trilitrski dizel z 231 KM) ter Q8 55 TFSI (trilitrski tubobencinar z 340 KM). Pogon bo v vseh primerih speljan preko osemstopenjske tiptronic avtomatike na vsa štiri kolesa.

Vozilo bo po pričakovanjih tehnološko izstopalo in bo opremljeno z najnovejšim zračnim podvozjem ter najsodobnejšo multimedijsko in digitalno tehnologijo v segmentu. No, če ste se navdušili nad takim lepotcem, boste potrebovali vsaj 83.400 evrov, za res hudo verzijo pa do dvakrat toliko. Drži, z Nemci ni šale.


Najbolj brano