Moto zbor soustvaril navijaško vzdušje

Vaterpolisti edinega slovenskega predstavnika v A2 Triglav regionalni vaterpolo ligi so v prvem domačem nastopu remizirali z Gorenjem iz Valjeva z 11:11. Napeta tekma je minila v glasnem vzdušju, delno zaradi glasnega domačega občinstva, delno pa zaradi koncerta v neposredni bližini.

Povratnik v koprsko ekipo Blaž Crnica je v soboto k osvojeni točki 
prispeval štiri zadetke. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Povratnik v koprsko ekipo Blaž Crnica je v soboto k osvojeni točki prispeval štiri zadetke. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Koper : Gorenje 11:11 (3:1, 2:3, 3:3, 3:4)

Bazen pod balonom, gledalcev 150 sodnika Rok Vehovec (Kranj) in Matija Begić (Zagreb).

Koper Primorska: Prcać (8 obramb), Gržentić, Janošević, Zadeu, Berce 1, Dimitrijević, Khmelevskikh, Lagonigro, Galić 1, Caponero 1, Brozovič, Šormaz 4, Crnica 4, Fičur. Trener: Nebojša Obradović.

Gorenje Valjevo: Stamenić (10 obramb), Mitrović 2, Pokarajac, Jovanović 1, Ičagić, Kohei 1, Njegovan 1, Glogorijević 1, Popović, Tenžera 3, L. Đorđević, Cvetković 2, Williams, N. Đorđević. Trener: Igor Milanović.

ŽUSTERNA > Koprčani so odlično začeli svoj prvi uradni domači nastop v novi tekmovalni sezoni. Po zaslugi čvrste igre v obrambi so v prvi četrtini tekme proti Gorenju iz Valjeva povedli že s 3:0. Morda jim je ustrezal ritem glasne glasbe, ki je prihajal z odra zbora motoristov, ki je potekal le 50 metrov od bazena, morda pa so rock klasike v uvodu malce zmedle goste iz Valjeva. Toda pri Gorenju so se hitro zbrali, vratar Vasilije Stamenić je zaklenil vrata in v drugi četrtini je tekma postala povsem izenačena.

Po polčasu so pod trdo roko trenerja Igorja Milanovića gostje zaigrali še bolj agresivno in po petmetrovki kapetana Igorja Tenžerja edinkrat prešli v vodstvo - 6:7. A so Koprčani tedaj strnili vrste in ob bučni podpori 150 gledalcev hitro napravili preobrat. V teh trenutkih so odgovornost nase prevzeli najbolj izkušeni igralci Rok Crnica, Teo Galić in Djordje Šormaz. Na začetku zadnje četrtine je bil na semaforju že zapisan izid 9:7, a se nepopustljivi Valjevčani niso predali. Kmalu so spet izenačili, po dramatični končnici pa so iztržili točko, potem ko so Primorci zapravili zadnji napad za zmago.

“Najprej se moram zahvaliti gledalcem, saj so prišli v res velikem številu in nas potem spodbujali vso tekmo. V zadnjih sekundah nam je morda zmanjkalo nekaj sreče, da bi zmaga ostala doma. Ampak dokazali smo, da lahko igramo v tej ligi in upam, da bomo od tu dalje šli samo še navzgor,” je povedal koprski kapetan Rok Crnica, katerega zadetek z lobom z velike razdalje na začetku tretje četrtine je bil zagotovo poteza tekme.

Koprčane v naslednjem krogu čaka gostovanje pri ranjenem reškemu Primorju, ki je na prvih dveh tekmah doživelo dva poraza.


Najbolj brano