Proti ekipi Igorja Milanovića

Po uvodnem porazu na gostovanju v črnogorski Budvi bodo vaterpolisti VD Koper Primorska v prvem domačem dvoboju druge Triglav regionalne vaterpolo lige v soboto ob 20. uri gostili Gorenje iz Valjeva. Trener gostov je eden najboljših igralcev v zgodovini vaterpola Igor Milanović.

V bazena pod balonom v Žusterni se drevi spet vrača kakovostno mednarodno tekmovanje. Foto: Tomaž Primožič/FPA
V bazena pod balonom v Žusterni se drevi spet vrača kakovostno mednarodno tekmovanje. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Vaterpolisti edinega slovenskega predstavnika v A2 TRVL so v prvem krogu nove tekmovalne sezone prejšnji konec tedna gostovali v Budvi, kjer so jih domačini premagali s 13:8 (5:1, 5:2; 1:2, 2:3). Koprčani so sicer dvoboj začeli dobro, a so potem nenadoma povsem popustili. Ko so se po polčasu otresli treme, pa so le pokazali svojo pravo vrednost in tudi dobili zadnji dve četrtini.

Koprska ekipa je trenutno še neuigrana, saj je poleti doživela precej kadrovskih novosti. Toda naslednji nasprotnik bi moral biti po napovedih precej laže premagljiv kot Budva. Valjevo namreč nima velike vaterpolske tradicije, v prvem krogu pa je v Šibeniku proti Solarisu izgubil kar s 3:12 (0:3, 0:2, 1:5, 2:2).

“Valjevo že dve leti nastopa v tej ligi, zato je stalnost na njeni strani. Gre za mlado ekipo, okrepljeno s tremi, štirimi izkušenimi igralci iz Crvene zvezde in Šabca, ki igrata v A1 ligi. V Šibeniku so sicer doživeli visok poraz, a Solaris ob Budvi sodi v ožji krog favoritov A2 lige. Možnosti za zmago so po mojem precej izenačene. Mi smo še neuigrani in čaka nas veliko dela. A smo se na nasprotnika pripravili in smo dobro analizirali naše napake iz prvega nastopa,” je pred tekmo drugega kroga napovedal koprski strateg Nebojša Obradović.

Čeprav sta v vrstah Valjeva tudi avstralski vratar Damien Williams in izkušeni japonski reprezentant Kohei Inaba, pa je prvi zvezdnik ekipe vseeno njen trener. Legendarni Igor Milanović je namreč s SFRJ dvakrat zmagal na olimpijskih igrah, postal evropski prvak in dvakrat tudi svetovni prvak. Posebna zgodba je njegov gol za zmago v finalu SP leta 1986 proti Italiji, ki ga je dosegel 0,03 sekunde pred iztekom osmega podaljška. Da, osmega.

Ker sta bila včasih Valjevo in Koper pobrateni mesti, bo obisk vaterpolo ekipe tudi priložnost, da se zaradi politike pretrgani stiki znova malce obnovijo.


Najbolj brano