Prestiž po romunsko

Tam, kjer je doma veliko otrok, kjer so ceste nekoliko slabše in kupna moč ne ravno najvišja, pride prav tudi kaka nizkocenovna rešitev. Preizkusili smo prostorno in zanesljivo rešitev, plod francosko-romunskega sodelovanja.

Lodgy je namenjen velikim družinam in velikim prostorskim 
zahtevam.
Lodgy je namenjen velikim družinam in velikim prostorskim zahtevam. 

Dacia lodgy je prostorno vozilo za sedem potnikov, pri čemer se lahko celo v tretjo vrsto namestita dve odrasli osebi. Sedeži druge vrste so poklopni, zložene se lahko postavi navpično, z naslonjali se manipulira ločeno po tretjinah, medtem ko sta sedali razdeljeni na dve in eno tretjino. Ta dacia ne ponuja vrhunskih vozniških užitkov, zato hitrostno premagovanje ovinkov s precej posrednim volanom ni njena vrlina.

Za voznike stare šole

Motor zmore več kot prenese karoserija, saj je poln navora že pri 1750 vrtljajih. Vendar je umirjena podeželska vožnja s šeststopenjskim menjalnikom lahko prav prijetna, večinoma z manj kot 2000 dizelskimi vrtljaji.

Drugače je na avtocesti, kjer postane hrupno kljub mirnemu teku motorja z 2300 vrtljaji pri največji dovoljeni hitrosti. Poleg osnovne varnostne opreme so vozniku v pomoč hill holder, tempomat (nastavljiv po dva km/h), eco mode (ne zmanjšuje moči tako očitno kot pri 90-konjskem motorju), ročna zavora je klasična.

Ta enoprostorec je za voznike stare šole, saj nima parkirnih senzorjev, niti tipal za dež in samodejnega vklopa luči, nastavitev njihove višine je mehanska z žico.

Komu je namenjen?

Kot smo omenili na začetku, bodo takega vozila vesele velike družine, lahko pa je tudi zelo hvaležen in trpežen sopotnik za vse mogoče izlete s kolesi, ki gredo ob odstranjenih sedežih z lahkoto v prtljažnik. Ob obilici dodatne opreme ni več tako zelo poceni, a s sedmimi sedeži je cenovno daleč pred oziroma za vsemi.


Najbolj brano