Uroš Rapotec bi lahko pomenil dolgoročno rešitev

Rumeno-modri so v letošnjo sezono zakorakali polni optimizma in s ciljem izboljšati lanske rezultate pod vodstvom slovenskega selektorja Veselina Vujovića. Slednjega je nasledil Peter Mičović, ki pa je ob slabih rezultatih v uvodu v sezono moral hitro pobrati šila in kopita. Nasledil ga je dolgoletni kapetan moštva Uroš Rapotec, ki ga čaka zahtevna naloga.

Novi trener Kopra od svojih varovancev zahteva hiter in borben 
rokomet. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Novi trener Kopra od svojih varovancev zahteva hiter in borben rokomet. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Čeprav Primorci na sredini tekmi proti aktualnim državnim in pokalnim prvakom iz Celja niso vodili niti enkrat, so se vseeno prikazali v dobri luči. Že podatek, da so slabih pet minut pred koncem obračuna zaostajali samo za en gol (30:31), pove veliko. Točka ni bila daleč, na koncu pa so vendarle prevladale izkušnje Celjanov, ki so zaostalo tekmo prvega kroga dobili s 34:32 (18:12).

Znanje Rapotca ni vprašljivo

Kar je za mlado primorsko moštvo najpomembneje, so izkušnje in je znanje, ki jih 34-letni novi trener Uroš Rapotec prinaša na trenersko klop. “Uroš je dolgoročna rešitev. Premore ogromno rokometnega znanja, igral je za klub, ki je bil dobro organiziran. Osvojil je naslov državnega prvaka, prav tako pa evropski pokal challenge. Pomembno je, da mu volje in zagnanosti ne manjka,” je o rešitvi na mestu glavnega trenerja spregovoril predsednik RD Koper Aljoša Bertok.

Čeprav se predsednik ni želel ozirati nazaj, je pohvalil odnos Rapotčevega predhodnika Petra Mičovića, obenem pa dodal, da odgovornost za slabe rezultate prevzemajo vsi: “Peter je imel zelo korekten odnos. Trudil se je po svojih močeh. Moram poudariti, da smo tudi letos že imeli veliko težav s poškodbami. Kljub temu alibijev ne želim iskati. Krivdo si lahko porazdelimo vsi; tako uprava, igralci in trener. A nazaj se ne želim ozirati, saj je pred nami nova rešitev, v katero verjamemo.”

Hitra in borbena igra

Uroš Rapotec, ki so ga navijači hitro sprejeli tudi na klopi Kopra, je zadovoljen s tem, kar ekipa kaže na treningih in tekmah. Dejstvo je, da je še veliko nihanj v igri, a kar lahko primorske ljubitelje rokometa navdaja z optimizmom, je povezanost igralcev in trenerja. “Čeprav fante poznam, je sedaj vse skupaj nekoliko drugače. Moja vloga je spremenjena. Izkušnje bomo morali nabirati iz treninga v trening in iz tekme v tekmo. Cilj je, da se borimo, tečemo in trdo delamo. Vem, česa smo sposobni, ne bojimo se nikogar,” poudarja nov mladi koprski strateg.

Čeprav imajo v klubu veliko težav s poškodbami, ne odstopajo od ciljev. “Želimo igrati hiter rokomet. Napake bomo vsekakor delali, a manj, ko jih bo, bolje bo. Manjkata nam dva pomembna rokometaša, Aleks Vlah in Nejc Poklar, a sam verjamem, da bodo tisti, ki bodo na igrišču, dali svoj maksimum. Naprej gremo postopoma, kljub temu pa od rezultatov in odgovornosti ne bomo bežali,” je zaključil Rapotec.


Najbolj brano