Uroš Brežan še v četrto za župana

Tolminski župan Uroš Brežan se bo potegoval za četrti mandat. Poudarja zaupanje, sodelovanje in rezultate, ki so zagotovilo za zavzeto delo naprej.

Uroš Brežan Foto: Neva Blazetič
Uroš Brežan Foto: Neva Blazetič

TOLMIN > Uroš Brežan izpostavlja glavne vsebinske sklope za delo naprej. “Dostopnost in mobilnost sta ključni za razvoj. Gre za nadaljevanje četrte razvojne osi z rekonstrukcijo keltike, pri čemer sodeluje občina. Če bom izvoljen, bom naredil vse, da bi v tem mandatu sprejeli državni prostorski načrt za obvoznici Most na Soči in Volče. Z državo smo obvoznico Tolmin pripeljali tako daleč, da njeno izgradnjo pričakujemo leta 2020.” Urejal bo kolesarske steze.

Kot ugotavlja, so gospodarski kazalci dobri, skrbi pa upad prebivalstva. “Zato smo sprejeli lokalni program za mlade, z nakupom stavbe Elektra bomo zagotovili še osem stanovanj, sprejeli smo OPPN za gradnje v Modreju, Žabčah in Šentviški Gori. Subvencionirali bomo obrestno mero za najem stanovanjskih posojil.” Nadaljeval bo s sprejemanjem strateškega programa za starejše. Pritiskal bo na državo, naj demografsko ogroženim nameni dodatne spodbude. Poudarja, da bo pomembna naloga spodbujanje demokracije, saj je težko najti ljudi za kandidiranje. Pozornost bo namenjal sodelovanju pri večjih projektih. Izpostavlja dva večja: “Zaradi razvoja turizma je veliko upanje, da bi po različnih kanalih prišli do vlagatelja v termalni turistični center pri Žabčah. Načrtujemo širitev obrtne cone Na Logu, kamor bi selili bencinski servisa, in gradnjo centra za civilno zaščito in reševanje z možnostjo selitve policije.”


Najbolj brano