Primorska kot rešilna bilka

V Vaterpolo klubu Koper 1958 so se poleti odločili, da delovanje kluba spet dvignejo na višjo raven. Iz Savdske Arabije se je vrnil izkušeni srbski trener Nebojša Obradović, pridobili so novega pokrovitelja, sestavili so kakovostno moštvo, ki se jutri vrača na mednarodno sceno.

Koprski vaterpolisti med enim od treningov. Foto: Sandi Jerman
Koprski vaterpolisti med enim od treningov. Foto: Sandi Jerman

KOPER > “Vaterpolo v Kopru letos praznuje okroglih 60 let, obeta se bazen na Bonifiki, pojavil pa se je tudi nov sponzor Sixt. Vse se je ujelo in zato smo se odločili, da naredimo pomemben korak naprej. Letos ne bomo obremenjeni z rezultati članov, ampak se bomo posvetili konsolidaciji kluba in dvigu kakovosti dela z vsemi pogoni. Postopoma pa bi radi z leti prišli v prvo jadransko ligo in se tudi vrnili v evropske pokale,” je pojasnil predsednik kluba Dušan Lončarević.

Koprski vaterpolo je že zastopal Slovenijo v najmočnejši vaterpolo ligi na svetu od njene ustanovitve leta 2008 pa do leta 2012, po daljši odsotnosti pa se sedaj vrača v drugi rang jadranske, oziroma Triglav regionalne vaterpolo lige (TRVL). Prvo tekmo bodo Koprčani jutri ob 19. uri odigrali v Budvi, kjer so bili vedno lepo sprejeti, a tudi gladko poraženi.

Ostali udeleženci tekmovanja

V A2 regionalni ligi bodo poleg Kopra prvič sodelovali Radnički iz Kragujevca in Galeb iz Makarske. Ostale ekipe v ligi so: Vojvodina, Nais iz Niša, Valjevo, hrvaški Medveščak iz Zagreba, Solaris iz Šibenika, Zadar in reško Primorje ter črnogorska predstavnika Cattaro iz Kotorja in Budve.

Za VK Koper Primorsko bodo nastopali mladi domačini Peter Brozovič, Aleksander Deković, Gašper Fičur, Vid Naglič, Marco Sponza, Matija Grižon in Marko Prcać, izkušnje pa bodo dodali Rok Crnica, Luka Grzentić, Teo Galič, Simon Berce in Jani Lončarević. Poleg najboljšega koprskega strelca zadnje sezone Đorđeta Šormaza ter Tržačanov Stefana Giorgija, Lorenza Zadeua in Rubena Caponigra seznam zaokrožujejo študenti iz tujine Damiano Caponero, Aleksa Dimitrijević, Milislav Janošević in Artem Hmelevski.

“Prvo vodilo je bilo, da je v ekipi čim več Koprčanov, mlajših in bolj izkušenih. V naslednjem letu ali dveh načrtujemo povratek ostalih koprskih igralcev iz tujine, s še kakšnim naturaliziranim igralcem pa bi radi dvignili raven celotnega slovenskega vaterpola in obenem obudili reprezentanco,” pa je dodal Blaž Čeklić, ki je s trenerskega stolčka poleti presedlal v funkcionarske vode.

Dušan Lončarević

predsednik VK Koper 1958

Letos ne bomo obremenjeni z rezultati članov, ampak se bomo posvetili konsolidaciji kluba.”

Dvanajst klubov A2 lige se bo najprej pomerilo po enokrožnem sistemu, potem pa se bodo razdelili v dve skupini. Najboljših šest moštev se bo borilo za prvo mesto, ki prinaša neposredno napredovanje v A1 ligo, in za drugo mesto, ki prinaša kvalifikacije s predzadnjo ekipo prve TRGL. Slabših šest ekip pa v drugi fazi čakajo medsebojni obračuni v tolažilni skupini. Koprčani so še neuigrani, a imajo ugoden spored. Prvo sezono bi radi zaključili vsaj na osmem mestu.


Najbolj brano