Županski kandidat piranske Oljke - Viko Kveder

Izvršni odbor Oljke Piran je za svojega županskega kandidata na lokalnih volitvah izbral Vika Kvedra, dolgoletnega ladjarja in priznanega turističnega delavca.

Izvršni odbor Oljke Piran je za svojega županskega kandidata na 
lokalnih volitvah izbral Vika Kvedra, dolgoletnega ladjarja in 
priznanega turističnega delavca. Foto: Arhiv: Oljka Piran
Izvršni odbor Oljke Piran je za svojega županskega kandidata na lokalnih volitvah izbral Vika Kvedra, dolgoletnega ladjarja in priznanega turističnega delavca. Foto: Arhiv: Oljka Piran

PIRAN > Viko Kveder se na županske volitve podaja v prepričanju, da je za občino moč narediti veliko več, kot je bilo storjenega doslej. Na prvem mestu se zavzema za popolno transparentnost delovanja občinske uprave ter vodenja občine in občinskih zadev nasploh. Zagotavlja ničelno toleranco do vsakršnih zlorab, in temu načinu dela je globoko predan, so sporočili iz stranke.

Med njegovimi prioritetami navajajo: reševanje problematike parkiranja, parkirnih mest in izgradnja potrebnih garažnih hiš, prevetritev občinske športne politike (dodajanje vsebin, potrebna infrastruktura, delo z mladimi ...), ureditev bližnje in širše okolice v varne, prijetne in zanimive lokacije, spodbujanje malega podjetništva in obrti, skrb za mladinske programe ter programe za starostnike in osebe s posebnimi potrebami. Blizu mu je tudi ideja o participativnem proračunu.

“Kot župan bi si želel, da bi občinski svet ne bil zgolj avtomat za potrjevanje sklepov ali a priori nasprotovanje, ampak za dejanske vsebinske, kakovostne razprave. Le tako je moč doseči najboljšo rešitev za prebivalce občine - četudi te ne bile po volji posameznikov na pozicijah moči,” je povedal Kveder.

Viko Kveder je bil rojen 1967 v Kopru. Končal je srednjo in zatem še višjo pomorsko šolo v Portorožu.


Najbolj brano