Zmagoslavje koprskega Kekca

Na 29. Pikinem festivalu, ki se je s podelitvijo nagrad sklenil v soboto, je z dvema nagradama slavilo Gledališče Koper: zlato piko za najboljšo predstavo je prejela predstava Kekec v režiji Renate Vidič, zlato piko za najboljšega igralca oziroma igralko pa Tjaša Hrovat.

Nagradi so v Velenju prevzeli (z leve)  Ilija Ota, Renata Vidič, Luka 
Cimprič in Tjaša Hrovat.  Foto: Ksenija Mikor
Nagradi so v Velenju prevzeli (z leve) Ilija Ota, Renata Vidič, Luka Cimprič in Tjaša Hrovat.  Foto: Ksenija Mikor

VELENJE > 29. Pikin festival je pod geslom Kraljestvo živali minuli teden potekal ob Velenjskem jezeru. Ker bo mestna občina prihodnje leto tam gradila velik prireditveni prostor, ki bo namenjen tudi Pikinemu festivalu, bo jubilejni, 30. festival potekal v središču mesta.

Na sobotni zaključni svečanosti je Pika vrnila župansko lento županu Bojanu Kontiču, podelili pa so najvišja festivalska priznanja - zlate pike. Za najboljšo predstavo na Pikinem odru jo je po presoji žirije prejela predstava Kekec v izvedbi Gledališča Koper in režiji Renate Vidič. Zlato piko za najboljšega igralca oziroma igralko festivala pa je prejela Tjaša Hrovat za vloge Tinke, Mojce in Kosobrina. V koprskem Kekcu, ki motive črpa iz treh Vandotovih zgodb, igrajo še Ilija Ota v naslovni vlogi ter Anja Drnovšek, Mojca Partljič in Luka Cimprič. Kostumi so delo Anje Ukovič, za scenografijo pa je poskrbel Bine Skrt. Besedila za songe so napisali soustvarjalci predstave, ki jih z akustično kitaro spremlja avtor glasbe Klemen Bračko.

Na Tomaževem odru 29. Pikinega festivala je zmagala predstava Ema Pipilipi v izvedbi učencev OŠ Frana Malgaja iz Šentjurja pod vodstvom mentorice Laure Senger Jakončič, Alenke Žolgar Jakopič in Ksenije Steblovnik Rak.  


Najbolj brano