Bodo tokrat junaki ali bedaki?

Pred rokometaši Kopra je nova zahtevna preizkušnja, saj drevi ob 20. uri gostujejo pri velenjskem Gorenju. Resda je moštvo nekdanjega trenerja Kopra Zorana Jovičića precej prevetreno, vendar bo za rumeno-modre naloga zelo težka. Marca so sicer Velenjčane že ugnali v njihovi dvorani.

Nejc Poklar (z žogo) bo moral počivati do februarja prihodnje 
leto. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Nejc Poklar (z žogo) bo moral počivati do februarja prihodnje leto. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Rokometaši edinega primorskega prvoligaša so v krizi. Točk še ni, prav tako pa ni niti prave igre. Trije zaporedni porazi so prinesli nekaj nemira med navijače, ki so igralcem očitali pomanjkanje prave želje na zadnji tekmi v prvenstvu z Ribnico. A s tem se eden boljših v vrstah Kopra Adam Bratkovič ne strinja: “Za barve kluba se domačini borimo od dne, ko je ta nastal. Dejstvo je, da gre včasih tekma v napačno smer, nasprotnik gladko vodi in kdo misli, da se ne borimo. A to ni tako. Vem, da so nam navijači, predvsem Dvanajsti Kopra, vselej stali ob strani. Tako v dobrem, kot v slabem. V športu je tako, da si ob zmagah junak, ob porazih pa bedak.”

Velenjčani so pred letošnjo sezono precej oklestili proračun, ob tem pa tudi spremenili ekipo. Klub je zapustilo veliko nosilcev igre. Niko Medved se je preselil k Mariboru, Jan Grebenc je novi član Skjerna, Alem Toskić je odšel na Madžarsko k Csurgu, medtem ko sta se Klemen Ferlin in Rok Ovniček odpravila v Celje. A kljub temu je Zoran Jovičić dobil nekaj okrepitev, med katerimi velja izpostaviti dva povratnika, vratarja Emirja Taletovića in slovenskega reprezentanta Davida Miklavčiča. Kljub temu Primorce čaka težko delo, če bodo želeli vknjižiti prve točke. “Letošnjo sezono začenjamo z najtežjim možnim razporedom, kar nam ne omogoča prilagajanja na nov sistem igre. Vedeli smo, da bo težko, a vseeno smo si želeli kakšne točke z uvodnih tekem. Tudi v Velenje gremo na zmago,” je še zaključil Bratkovič.

Ribnica odnesla Tamšeta

Poraz z 21:22 v 4. krogu prve DRL v Ribnici je odnesel trenerja serijskih državnih prvakov Celja PL Branka Tamšeta, ki je s Celjani v skoraj petih letih na domači sceni osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Novo sezono je spremenjena ekipa začela s porazom v superpokalu proti novomeški Krki, spodrsnilo pa ji je tudi na uvodni tekmi lige prvakov doma s Skjernom. Pretekli vikend so Celjani klonili za 12 golov še v Parizu, zato bo v nedeljskem 3. krogu skupinskega dela ekipo vodil Tamšetov dosedanji pomočnik Tomaž Ocvirk.

Težav s poškodbami ni konca. Potem ko so izgubili kapetana Uroša Rapotca, Aleks Vlah pa bo zaradi operacije meniskusa odsoten mesec dni, bodo do februarja še brez Nejca Poklarja, ki si je strgal ahilovo tetivo.


Najbolj brano