Vanessa Grmek začasno v upravi SDH

Okrožno sodišče v Ljubljani je sklenilo, da se za začasno članico uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) imenuje Vanesso Grmek. V upravi se bo tako pridružila predsednici Lidiji Glavina, ki je po odhodu Andreja Bertonclja na mesto finančnega ministra v upravi ostala sama.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Z imenovanjem Vanesse Grmek v upravo SDH je zagotovljena stabilnost poslovanja in nadaljnje nemoteno izvajanje vseh potrebnih odločitev uprave SDH, so sporočili iz holdinga.

Predlog za sodno imenovanje članice uprave je podal predsednik nadzornega sveta SDH Damjan Belič zaradi odhoda Andreja Bertonclja na mesto ministra za finance.

Mandat sodno imenovane članice uprave preneha, ko je namesto nje skladno s statutom in zakonom o SDH imenovan nov član uprave.

Triinštiridesetletna Vanessa Grmek je univerzitetna diplomirana pravnica z opravljenim pravosodnim izpitom in MBA študijem, ima vodstvene izkušnje tako iz gospodarstva kot tudi iz korporativnega upravljanja in prestrukturiranja kapitalskih naložb države.


Najbolj brano