Kadunc za direktorico TV Slovenija predlaga Katjo Šeruga

Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc je programskemu svetu RTV Slovenija podal predlog za soglasje k imenovanju zdajšnje svetovalke direktorja časopisa Večer Katje Šeruga za direktorico TV Slovenija, poročata Dnevnik in Multimedijski center RTVS. Slednji tudi poroča, da bo programski svet o soglasju odločal na redni seji 24. septembra.

Katja Šeruga Foto: STA
Katja Šeruga Foto: STA

LJUBLJANA > Na razpis za direktorja TV Slovenija, ki je bil objavljen 22. junija, iztekel pa se je 23. julija, so se prijavili štirje kandidati. Poleg Katje Šeruga so prijavo podali še voditeljica Miša Molk, odgovorni urednik televizijskega programa v mariborskem regionalnem RTV-centru Zoran Medved in režiser s Koroškega Uroš Zavodnik.

Direktorja televizije ali v. d. direktorja imenuje generalni direktor po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta. Za soglasje je potrebna absolutna večina v 29-članskem svetu, torej najmanj 15 glasov podpore.

Katja Šeruga je novinarsko pot začela v času študija s pisanjem za časopis Večer, kmalu je začela sodelovati še s TV Slovenija kot honorarna sodelavka. Leta 2002 se je zaposlila na Večeru, leta 2005 pa odšla na TV Slovenija. Čez dve leti je začela delati na POP TV, leta 2012 pa se je vrnila na Večer kot odgovorna urednica.

Dnevnik je sicer danes tudi poročal, da je nadzorni svet RTV Slovenija Igorja Kadunca prijavil komisiji za preprečevanje korupcije zaradi suma morebitnega nasprotja interesov, v katerega naj bi Kadunc zašel, ko se je vmešal v enega od razpisov RTV Slovenija. Poskušal naj bi namreč vplivati na filmski razpis v korist podjetja Arsmedia, ki snema filmske uspešnice, kot sta Šanghaj in Petelinji zajtrk.


Najbolj brano